Με πειθαρχικές κυρώσεις προειδοποιεί ο Δήμος Βόλου την Εύη Καρυδάκη

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΣΥΝ. ΤΥΠΟΥ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ –

Στην … είσοδο του Δημαρχείου Βόλου θα παραχωρήσει αύριο, συνέντευξη τύπου, η ΔΑΣ – ΟΤΑ Μαγνησίας, μετά την έγγραφη προειδοποίηση του δημάρχου Βόλου, Θάνου Θεοδώρου προς την Εύη Καρυδάκη ότι την επόμενη φορά που θα χρησιμοποιήσει αυθαίρετα την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου για οποιονδήποτε λόγο, θα επιβληθούν σε βάρος της οι προβλεπόμενες πειθαρχικές κυρώσεις. Παράλληλα, της καταλογίζει αναξιοπρεπή συμπεριφορά που δεν συνάδει με την υπαλληλική της ιδιότητα

Το τελεσίγραφο αφορά στην συνέντευξη Τύπου που δόθηκε την περασμένη εβδομάδα από την ΔΑΣ – ΟΤΑ, προκειμένου να απαντήσει στον Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας για το θέμα συμμετοχής της Εύης Καρυδάκη στη διαδικασία της αξιολόγησης. Σύμφωνα με τον κ. Θεοδώρου, εκτός του ότι δεν ζητήθηκε η άδεια για να χρησιμοποιηθεί η αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, η κ. Καρυδάκη εγκαλείται και γιατί η συνέντευξη τύπου αφορούσε σε καθαρά ατομική της υπόθεση.

Αναλυτικά το έγγραφο του Θ. Θεοδώρου προς την Εύη Καρυδάκη

Με αφορμή «συνέντευξη τύπου» που_παραχωρήσατε προς τα ΜΜΕ την 23-10-2017, χρησιμοποιώντας αυθαίρετα , χωρίς δηλαδή να υποβάλετε σχετικό αίτημα και να σας χορηγηθεί άδεια, την αίθουσα του Δημοτικού Σ/λιου Βόλου, σας γνωρίζουμε ότι στο εξής δεν θα δεχθούμε οποιαδήποτε ανάλογη συμπεριφορά σας, δεδομένου ότι υπάρχουν κανονισμοί και αρχές που πρωτίστως λόγω της υπαλληλικής σας ιδιότητας, οφείλετε να γνωρίζετε, να σέβεστε και να τηρείτε.

Έτσι υποχρεούστε να γνωρίζετε ότι δεν μπορεί οποιοσδήποτε τρίτος να εισχωρεί στις αίθουσες του Δημαρχείου, να καλεί τα κανάλια και να δίνει συνεντεύξεις σύμφωνα με τις διαθέσεις του, χωρίς να ζητά την άδεια και δίχως να σέβεται θεσμούς και αξίες.

Επισημάνουμε λοιπόν ότι οι αίθουσες του Δήμου, πλην της κύριας χρήσης τους, παραχωρούνται μόνο κατόπιν άδειας για συνεντεύξεις τύπου των δημοτικών παρατάξεων του Δημοτικού Σ/λιου και των νόμιμων εκπροσώπων του Συλλόγου των Δημοτικών Υπαλλήλων ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας, για τις συνελεύσεις του εν λόγω Συλλόγου, καθώς και για αποκλειστικά εκπαιδευτικές δράσεις των υπαλλήλων του Δήμου μας.

Επειδή στην προκειμένη περίπτωση η «εμφάνιση» σας στον χώρο της αίθουσας του Δημοτικού Σ/λιου, και η «παραχώρηση συνέντευξης τύπου» αφενός μεν έγινε χωρίς άδεια, αφετέρου δε, αφορούσε καθαρά ατομική σας υπόθεση -παρόλη την αποτυχημένη προσπάθειά σας να την παρουσιάσετε ως «απόρροια» της δήθεν συνδικαλιστικής σας δράσης – αποτελεί για μια ακόμη φορά αναξιοπρεπή συμπεριφορά, που δεν συνάδει με την υπαλληλική σας ιδιότητα.

Η ανοχή μας από εδώ και στο εξής θα είναι μηδενική σε τέτοιου είδους συμπεριφορές σας και σε περίπτωση που επαναληφθεί το φαινόμενο της αυθαίρετης χρήσης της αίθουσας από μέρους σας για οποιονδήποτε λόγο, θα επιβληθούν σε βάρος σας οι προβλεπόμενες πειθαρχικές κυρώσεις.

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ