«Μια Γυναίκα Μόνη» στο Θέατρο της Πειραματικής Σκηνής

Η Πειραματική Σκηνή φιλοξενεί το «Μεταθέατρο» με την εκπληκτική παράσταση «Μια Γυναίκα Μόνη»

Το «Μια Γυναίκα Μόνη» από το «Όλο Σπίτι Κρεβάτι Εκκλησία» των Ντάριο Φο και Φράνκα Ράμε είναι πιθανά ο πιο συγκλονιστικός γυναικείος μονόλογος που γράφτηκε ποτέ για το θέατρο.

Μια γυναίκα, κατ’ εξοχήν νοικοκυρά και… αφελής, κλειδωμένη στο σπίτι από τον ίδιο της τον… άντρα.

Ξεκινώντας τις δουλειές της ημέρας, ανακαλύπτει ότι στην απέναντι πολυκατοικία ήρθε μια νέα ένοικος. Της φαίνεται απίστευτο πως βρήκε κάποιον να του ανοίξει την καρδιά της.

Αυτό που ακολουθεί είναι ένας σπαραξικάρδιος μονόλογος που ακροβατεί ανάμεσα στο γέλιο και στο κλάμα. Στο δράμα και την Κωμωδία.

Ένα έργο με άφθονο γέλιο που αναγκάζει στιγμές-στιγμές το θεατή να… εξοκείλει στα βάθη μιας απύθμενης πίκρας κι απελπισίας για τη θέση της γυναίκας στις κοινωνίες των ανθρώπων… Εκεί, όπου «οι μεγαλύτεροι καταναλωτές αλκοόλ, είναι οι γυναίκες» όπως είπε κάποτε και η ίδια η Φράνκα Ράμε !

Στην παράσταση του Μεταθεάτρου, το ρόλο της Μόνης Γυναίκας, ερμηνεύει ένας άντρας. Ο Πάνος Νακόπουλος ο οποίος υπογράφει και τη σκηνοθεσία. Ένας ελάχιστος φόρος Αντρικής τιμής στο πιο καταπιεσμένο πλάσμα ανά τους αιώνες.

Το αποτέλεσμα είναι ένας κλαυσίγελος και μια ισορροπία τρόμου ανάμεσα στο γκροτέσκο στοιχείο της Κωμωδίας αλλά και του Δράματος.

Η παράσταση θα δοθεί στο Θέατρο της Πειραματικής Σκηνής  (Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας), την Κυριακή 7 Μαΐου στις 8.30 μ.μ.

Η πώληση εισιτηρίων θα γίνεται μια  ώρα  πριν  την  παράσταση  στο  ταμείο  του  Θεάτρου. Η τιμή του εισιτηρίου είναι 7.50 €.

Τηλέφωνο για κρατήσεις θέσεων: 6983796504.

 

ΠΗΓΗ

Prev Μπλόκο απεργών της ΠΝΟ στο Flying Cat στο λιμάνι του Βόλου
Next Το Πήλιο στην Αθήνα με την έκθεση ζωγραφικής του Κώστα Κομνηνού