“Μπάτε σκύλοι αλέστε…” το Νοσοκομείο Βόλου

Ιδιώτης Αθηναίος γιατρός χειρούργησε χθες περιστατικό νευροχειρουργικό στο Νοσοκομείο Βόλου, χωρίς να έχει άδεια και εξουσιοδότηση από τη διοίκηση και το επιστημονικό συμβούλιο του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου. Το θέμα ανέδειξε σήμερα η εφημερίδα “Ταχυδρόμος”, ενώ ο πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών του Νοσοκομείου Βόλου και των Κ.Υ. Μαγνησίας, Ν. Χαυτούρας, επισήμανε ότι δεν είναι το μοναδικό περιστατικό.

Όπως ανέφερε ο κ. Χαυτούρας, δεν είναι το πρώτο περιστατικό που συμβαίνει στο Νοσοκομείο, έχει ξαναγίνει πολλές φορές στο παρελθόν και δη πριν το 2009, όταν δεν είχε νευροχειρουργό το Νοσοκομείο του Βόλου. “Από τη στιγμή όμως που ανέλαβα τα καθήκοντά μου δεν έπεσε στην αντίληψή μου παρόμοιο περιστατικό. Η αλήθεια είναι ότι στο Νοσοκομείο του Βόλου, λόγω έλλειψης ειδικοτήτων έρχονταν κάποιοι και έκαναν παρεμβάσεις. Πάντα ήμουν αντίθετος με όλα αυτά” επισήμανε.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση είδε στον πίνακα ανακοίνωσης χειρουργείων ότι συνάδελφος στο Νοσοκομείο θα χειρουργούσε δύο περιστατικά, αλλά διαπίστωσα ότι στο ένα που ήταν προγραμματισμένο από καιρό, κύριος χειρούργος ήταν ο ιδιώτης γιατρός και ο συνάδελφός μου στο Νοσοκομείο ήταν παρατηρητής”. Ερωτηθείς για το ποιος κάλεσε τον γιατρό ανέφερε ότι δεν γνωρίζει, όμως τόνισε ότι πολλοί συνάδελφοί του δεν “είδαν με καλό μάτι” την επιμονή του να μην μπαίνουν ιδιώτες στο Νοσοκομείο Βόλου. “Σε κάποιο εξειδικευμένο περιστατικό ή κάποιο επείγον μπορεί να κληθεί συνάδελφος από άλλο Νοσοκομείο αλλά όχι ιδιώτης. Αν κληθεί ιδιώτης θα πρέπει να έχει την έγκριση της διοίκησης” τόνισε.
Τόνισε ότι τίθενται θέματα ασφάλειας, τόσο για τον “επισκέπτη” γιατρό όσο και για τους ασθενείς και φυσικά ο νόμος το απαγορεύει. “Δεν πρέπει να σκεπάζουμε αθλιότητες κάτω από το χαλί. Εγώ άμεσα το κατήγγειλα γραπτώς στη διοίκηση και εκείνη θα πρέπει να ενεργήσει ανάλογα” εξήγησε.
Το θέμα διερευνά η διοίκηση του Νοσοκομείου και από χθες ο διοικητής Ματθαίος Δραμητινός ζήτησε εξηγήσεις από τους εμπλεκόμενους.

ΠΗΓΗ

Prev Ζαγορά: Βράβευση μαθητών που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό “ένα μήλο την ημέρα…”
Next Ο Α. Κοντογεωργίου στις ΧορωδιοΓραφίες της ΕΡΤ Βόλου