Μπέος κατά πάντων για την αθώωσή του στην υπόθεση Koriopolis

Μοιράσου το άρθρο:

Κατά πάντων αναφέρθηκε ο δήμαρχος Μπέος, Αχιλλέας Μπέος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε σήμερα, για το θέμα της αθώωσης του, σε δεύτερο βαθμό, για το λεγόμενο σκάνδαλο Koriopolis που αφορούσε «στημένους» ποδοσφαιρικούς αγώνες.

Η συνέντευξη δόθηκε σε πανηγυρικό κλίμα, παρουσία σύσσωμης της παράταξής του, αλλά και μελών της οικογένειάς του και στο στόχαστρο του Αχ. Μπέου βρέθηκαν – για μια ακόμη φορά – δικαστές, πολιτικοί, δημοσιογράφοι και παράγοντες του ποδοσφαίρου.

Ανακοίνωσε δε, ότι δεν πρόκειται να στραφεί δικαστικά εναντίον του ελληνικού Δημοσίου, διεκδικώντας αποζημίωση για τους μήνες της προφυλάκισής του, αλλά έχει ήδη ξεκινήσει τις ενέργειες κατάθεσης αγωγής εναντίον της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (UEFA), της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ) και της Super League. Από τους τρεις αυτούς ποδοσφαιρικούς φορείς, διεκδικεί 30 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων, το 50% όπως είπε, σκοπεύει να διαθέσει σε ιδρύματα του Βόλου (που θα αποφασίσει ο ίδιος ποια θα είναι) και σε αναξιοπαθούντες συμπολίτες.

Αναφορά στο ιστορικό της υπόθεσης Koriopolis

Η συνέντευξη του Αχ. Μπέου ξεκίνησε με αναφορά στο ιστορικό της υπόθεσης με τους στημένους αγώνες, λέγοντας πως το όνομά του ενεπλάκη σε αυτήν, όχι από την αρχή αλλά στην πορεία, προκειμένου να εξυπηρετήσει πολιτικά και επιχειρηματικά συμφέροντα. Όπως χαρακτηριστικά είπε, καταφερόμενος με βαριές εκφράσεις εναντίον του τότε πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, το σύστημα βρήκε στο πρόσωπό του, το πρόσωπο που «πουλούσε» και τον χρησιμοποίησαν για αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης, μιας και τότε ήταν η περίοδος υπογραφής του πρώτου μνημονίου.

Με προσωπικές αναφορές στους Ν. Πατέρα, Αλ. Κούγια και Κυρ. Θωμαΐδη, τόνισε ότι αυτοί είναι που έπαιξαν τον σημαντικότερο ρόλο στην δίωξή του, για να συμπληρώσει – και πάλι ονομαστικά – ότι στο πρόσωπο της τότε αντιεισαγγελέα πρωτοδικών, Πόπης Παπανδρέου «βρήκαν τον δικαστή που θα τους έκανε τη δουλειά».

«Θα λέω πάντα ότι δεν υπάρχει Δικαιοσύνη στην Ελλάδα. Υπάρχουν όμως έντιμοι δικαστές» δήλωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι ο ίδιος ευτύχησε να κριθεί από εφέτες δικαστές που είχαν ήθος και ακεραιότητα, αν και υπήρξαν εξωγενείς παράγοντες που προσπάθησαν να τους επηρεάσουν.

Για μια ακόμη φορά, ο δήμαρχος Βόλου μίλησε απαξιωτικά για δημοσιογράφου, χαρακτηρίζοντάς τους «δημοσιογραφικά σκουπίδια» (κατά τον προσφιλή του χαρακτηρισμό) και αναφερόμενος στον τρόπο που μετέφεραν τις ειδήσεις, τόσο στην περίοδο της προφυλάκισής του, όσο και σήμερα, με την αθώωσή του.

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ