Νέα διαμαρτυρία έξω από τα γραφεία της Β’θμιας Εκπαίδευσης

Μοιράσου το άρθρο:

Νέα διαμαρτυρία πραγματοποίησαν σήμερα έξω από τα γραφεία της Β’θμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας εκπαιδευτικοί που αντιδρούν στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τους διορισμούς. Σε δηλώσεις της η γενική γραμματέας της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, Διαλεχτή Τχιτούμη ανέφερε ότι  το 2011 έγινε αναθεώρηση του συντάγματος επομένως είναι συνταγματικός ο Νόμος κι όπως είπε «είτε θα γίνουν οι διορισμοί με γραπτό διαγωνισμό ή με αντικειμενικά κριτήρια μέσω ανεξάρτητης αρχής δηλαδή του ΑΣΕΠ. Εάν το νομοσχέδιο αρθεί θα πρέπει να γυρίσουμε στο παλιό σύστημα διαγωνισμού με το οποίο διαφωνούν ομοσπονδίες και διάφοροι  κλάδοι.

Ως ΟΛΜΕ λέμε να δοθεί η προϋπηρεσία ολόκληρη στους συναδέλφους, το πτυχίο να είναι το βασικό κι όλα τα ακαδημαϊκά κριτήρια να μοριοδοτούνται με τέτοιο τρόπο που να μην είναι σε βάρος της προϋπηρεσίας». Η κ. Τσιτούμη παραδέχθηκε πάντως ότι οι εκπαιδευτικοί τόσο της Α’θμιας όσο και της Β’θμιας Εκπαίδευσης δεν συμμετέχουν στην απεργία που προκήρυξε σήμερα η ΟΛΜΕ πανελλαδικά ενώ διάσπαση παρατηρείται και στους αναπληρωτές.

Η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Μαγνησίας Μαρία Γιαννουλή υποστήριξε ότι με αυτό το νομοσχέδιο απαξιώνεται το πτυχίο των εκπαιδευτικών εισάγοντας ένα διάτρητο προσοντολόγιο και αφαιρώντας την προϋπηρεσία των αναπληρωτών που εργάζονται σε κάθε γωνιά της χώρας. Οι καθηγητές ζητούν πλήρη προστασία της προϋπηρεσίας και μόνιμους διορισμούς, για όλους όσοι εργάζονται ως αναπληρωτές. Παράλληλα επιτέθηκε κατά του υπουργού Παιδείας, λέγοντας πως λειτουργεί με τη νοοτροπία του διαίρει και βασίλευε, μοιράζοντας τους αναπληρωτές σε πολλές κατηγορίες, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να βρουν τη χρυσή τομή, ώστε να διαμορφώσουν μια κοινή δράση.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Μαγνησίας Απόστολος Μούσιος τόνισε ότι η εκπαιδευτική κοινότητα ζητά την απόσυρση του νομοσχεδίου, που όπως υποστήριξε «κλέβει» την προϋπηρεσία των αναπληρωτών, μοιράζει ελπίδα σε παλιούς, νέους αναπληρωτές και αποφοίτους σχολών.

Ανέφερε ότι πρόθεση τους είναι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις μέχρι το υπουργείο να αποσύρει το νομοσχέδιο.

Υπογράμμισε πως οι αναπληρωτές θα πρέπει να αντιληφθούν ότι το σχέδιο νόμου αλλάζει τον πίνακα ανακατάταξης τους, με αποτέλεσμα πολλοί που εργάζονται φέτος, να μην δουλέψουν την επόμενη χρονιά, με πρόθεση της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει σε ανακύκλωση της ανεργία των εκπαιδευτικών.

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών Βασίλης Τίρχας χαρακτήρισε κατάπτυστο το νομοσχέδιο του υπουργείου, λέγοντας πως δημιουργείται ενιαίος πίνακας μονίμων και αναπληρωτών, μέσα από τον οποίο θα γίνονται στο εξής οι διορισμοί και οι μεταθέσεις.

Προανήγγειλε την πρόθεση των εκπαιδευτικών να συνεχίσουν την διαμαρτυρία τους μέχρι να πετύχουν την απόσυρση του νομοσχεδίου

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής, εδώ και 15 χρόνια, εκπαιδευτικός Θάνος Γιαννακόπουλος τόνισε ότι με το νομοσχέδιο που προωθεί το υπουργείο απαξιώνεται το βασικό πτυχίο, προσφέροντας τα ίδια μόρια στο μεταπτυχιακό με τη σχολή.

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Prev Ο Συνεταιρισμός "ZAGORIN" στα παιδιά της 1ης Στρατιάς
Next Νέα απεργιακή συγκέντρωση σήμερα από τους εκπαιδευτικούς