Νέο αγωνιστικό από την ομάδα Centauruse Racing Team

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, μετά την επιτυχημένη παρουσίαση των σχεδίων της, η Φοιτητική Ομάδα του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Π.Θ. Centaurus Racing Team θα πραγματοποιήσει εκδήλωση για την παρουσίαση του νέου αγωνιστικού μονοθέσιου, τo Σάββατο 24 Ιουνίου 2017 και ώρα 21.00, στην παραλία του Βόλου (έμπροσθεν κτιρίου Παπαστράτου).

Η ομάδα Κένταυρος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2009 από 12 προπτυχιακούς φοιτητές του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών. Σκοπός της ήταν ο σχεδιασμός και η κατασκευή ενός αγωνιστικού μονοθέσιου, με στόχο την συμμετοχή στον μεγαλύτερο διαγωνισμό παγκοσμίως για φοιτητές μηχανικούς, τον Formula Student. Πέρα από τις βασικές γνώσεις που είχαν αποκομίσει από τη σχολή, η ομάδα ξεκίνησε με μηδενικές βάσεις πάνω στο συγκεκριμένο αντικείμενο.
Επιστημονικός Υπεύθυνος της ομάδας είναι ο Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών κ. Αλέξης Κερμανίδης.
Στο ιστορικό της συγκαταλέγονται τρία μοντέλα μονοθέσιων, ο Chiron, ο Nessus, το αναβαθμισμένο μοντέλο του Nessus, ο Nessus R και ο Thireus. Σημαντικές στιγμές και διακρίσεις τη διέπουν σε όλα τα χρόνια πορείας της, όπως:
Το 2011, η κατάκτηση της 1ης θέσης στο Varano της Ιταλίας στην κατηγορία Class 3
Το 2012, η 3η θέση στο αγώνισμα του σχεδιασμού στο Silverstone της Αγγλίας, στην κατηγορία Class 2
To 2013, η 1η θέση στο αγώνισμα του επιχειρηματικού πλάνου και η 4η στην κοστολόγηση στο Varano, στην κατηγορία Class 1
Το 2014, η 10η θέση στο δυναμικό αγώνισμα του Skid pad στο Gyor της Ουγγαρίας, στην κατηγορία Class 1
Το 2015, η 27η θέση στη γενική κατάταξη ανάμεσα σε 71 ομάδες από όλο τον κόσμο στο Hockenheim της Γερμανίας, στην κατηγορία Class 1
Το 2016, η συμμετοχή σε δύο διαγωνισμούς Class 1 για πρώτη φορά στην ιστορία της ομάδας, σε αυτόν της Γερμανίας και της Ουγγαρίας, όπου κατέκτησε τη 10η θέση στη γενική κατάταξη των βενζινοκίνητων.
Φέτος, η ομάδα δηλώνει έτοιμη να διαγωνιστεί στην πίστα της Τσεχίας με το αναβαθμισμένο μοντέλο του τελευταίου της μονοθέσιου, τον Thireus R, δίνοντας την υπόσχεση για μια θέση άξια των δυνατοτήτων του.

ΠΗΓΗ