Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για τις εφημερίες

Την απόσυρση του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας σχετικά με την οργάνωση του χρόνου εργασίας των γιατρών, ζητούν οι γιατροί του Νοσοκομείου Βόλου. Σήμερα συζήτησαν το θέμα σε μαζική γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο Νοσοκομείο του Βόλου, παρουσία τουλάχιστον 45 γιατρών.

Καταστροφικό για τη δημόσια υγεία χαρακτήρισε το νομοσχέδιο ο πρόεδρος της  Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Ν. Μαγνησίας, Νίκος Χαυτούρας,  και τόνισε ότι θα οδηγήσει σε άρον – άρον αποχώρηση των λίγων γιατρών που απέμειναν. Και αυτό, γιατί το νέο νομοσχέδιο διαμορφώνει συνθήκες περισσότερης εργασίας, οικονομικού στραγγαλισμού και προσβολής της αξιοπρέπειας των γιατρών, ενώ επιπλέον απαιτεί στην ανάγκη πρόσληψης περισσότερων γιατρών σε ένα ήδη υποστελεχωμένο σύστημα.

Το νομοσχέδιο προβλέπει ότι διατηρείται η ισχύουσα σε πενθήμερη και επτάωρη βάση εργασίας, το ανώτατο όριο εργασίας των γιατρών την εβδομάδας δεν μπορεί να ξεπερνά συνολικά τις 48 ώρες, τακτικό ωράριο συν ώρες εφημερίας, με δυνατότητα διευθέτησης του χρόνου εργασίας ανά τετράμηνο, ενώ καθιερώνει την υποχρεωτική συμμετοχή όλων των γιατρών ειδικευμένων και ειδικευομένων στο πρόγραμμα εφημερίας.

Η ΕΙΝΚΥΜ θα καταθέσει υπόμνημα στο υπουργείο Υγείας, ζητώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου, θα ενημερώσει και στους τοπικούς φορείς, από τους οποίους θα ζητάει να συστρατευτούν για κινητοποιήσεις, εάν το ν/σ δεν αποσυρθεί.

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ