ΝΟΔΕ Μαγνησίας: Η κυβέρνηση οδηγεί σε αδιέξοδο τους Δήμους

Συνάντηση με τον Δήμαρχο κ. Δημήτρη Νασίκα, στο δημαρχείο του Δήμου Ρήγα Φεραίου είχε κλιμάκιο της ΝΟ.Δ.Ε. Μαγνησίας, με επικεφαλής τον πρόεδρο, κ. Δημοσθένη Νταόπουλο, για την καταγραφή των απόψεων σε θέματα που αφορούν την Αυτοδιοίκηση και σε προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Ρήγα Φεραίου.

Συζητήθηκαν εκτενώς όλα τα θέματα αρμοδιότητας και ενδιαφέροντος Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τα προβλήματα που δημιουργούνται και διογκώνονται με την εφαρμογή του ‘’Καλλικράτη’’. Επίσης, συζητήθηκαν με έμφαση τα θέματα της Πολιτικής Προστασίας, όπου ο Δήμος έχει κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας των πρόσφατων χιονοπτώσεων και παγετού, στις ανάγκες προσωπικού, στην απασχόληση, στην κοινωνική πολιτική και στις προοπτικές για την οικονομική ανάπτυξη του Δήμου.

«Η συνέχιση της πολιτικής της κυβέρνησης οδηγεί σε πλήρες αδιέξοδο τις αρχές των Δήμων, αφού μηδενίζει τα έργα τοπικής ανάπτυξης και περιορίζει τις δράσεις κοινωνικής στήριξης των σκληρά δοκιμαζόμενων πολιτών» τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της ΝΟΔΕ.

Στο κλιμάκιο της ΝΟ.Δ.Ε. συμμετείχαν ο Υπεύθυνος Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας κ. Πέτρος Μπατζιάκας, ο Αντιπρόεδρος κ. Δήμητρης Βαΐτσης, οι Θεματικοί Τομεάρχες κ. Χρήστος Καραβασίλης (Παιδείας), η κα. Μαρία Θλιβερού (Τουρισμού), ο υπεύθυνος γραμματείας Οργανωτικού κ. Στέλιος Μαργαρίτης και ο κ. Νίκος Αθανασάκης (Μέλος ΝΟ.Δ.Ε. Μαγνησίας).

Στη συζήτηση συμμετείχαν επίσης ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Παλληκάρης, ο Πρόεδρος Δ.Σ. κ. Νικόλαος Πρίντζος και η Πρόεδρος Ν.Π. κα. Βασιλική Χαντζοπούλου Παπανικολάου.

ΠΗΓΗ