Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ: Με 16 θέσεις συμμετέχει η Μαγνησία στο πρόγραμμα επιδότησης γιατρών

Διαψεύδει ο ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας, σύμφωνα με το οποίο, ο Νομός έχει εξαιρεθεί από πρόγραμμα επιδότησης γιατρών για τα περιφερειακά ιατρεία. Επισημαίνει δε, πως με την ΚΥΑ του Ιουνίου του 2016 (ΦΕΚ 1919 Β’) στην Μαγνησία ορίζονται 16 θέσεις ως άγονες και προβληματικές, και συγκεκριμένα, 4 στο Κ.Υ. Σκοπέλου, 3 στο Κ.Υ. Σκιάθου, 2 στα Περιφερειακά Ιατρεία, Αλοννήσου, Γλώσσας Σκοπέλου και Τρικερίου και από μία θέση στα Περιφερειακά Ιατρεία Ανάβρας, Βρύναινας και Νέου Κλήματος Σκοπέλου.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή της, η ΝΕ. του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει τα εξής:

Σε σημερινό πρωτοσέλιδο (11/05/2017) τοπικής εφημερίδας αναφέρεται ότι η Μαγνησία ήταν απούσα στο χαρακτηρισμό των θέσεων Περιφερειακών Ιατρείων και Κέντρων Υγείας ως άγονων και προβληματικών, για τις οποίες προβλέπεται μηνιαίο επίδομα 400 ευρώ στους γιατρούς που τις στελεχώνουν.
Επισημαίνουμε ότι το δημοσίευμα δεν ανταποκρίνεται στη πραγματικότητα, καθώς σύμφωνα με την ΚΥΑ του Ιουνίου του 2016 (ΦΕΚ 1919 Β’) στην Μαγνησία ορίζονται 16 θέσεις ως άγονες και προβληματικές, οι οποίες κατανέμονται ως εξής:
ΚΥ ΑΛΜΥΡΟΥ ΠΙ ΑΝΑΒΡΑΣ 1
ΚΥ ΑΛΜΥΡΟΥ ΠΙ ΒΡΥΝΑΙΝΑΣ 1
ΚΥ ΣΚΙΑΘΟΥ ΚΥ ΣΚΙΑΘΟΥ 3
ΚΥ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΚΥ ΣΚΟΠΕΛΟΥ 4
ΚΥ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΠΙ ΓΛΩΣΣΑΣ 2
ΚΥ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΠΠΙ ΑΛΟΝΝΗΣΟΥ 2
ΚΥ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΠΙ ΝEΟ ΚΛΙΜΑ 1
ΚΥ ΑΡΓΑΛΑΣΤΗΣ ΠΙ ΤΡΙΚΕΡΙΟΥ 2
Η χθεσινή απόφαση στην οποία αναφέρεται το δημοσίευμα της εφημερίδας, αφορά το χαρακτηρισμό ως άγονων 75 επιπλέον θέσεων που βρίσκονται σε περιοχές που δεν είχαν συμπεριληφθεί στην περσινή απόφαση.
Επίσης ενημερώνουμε ότι με πρωτοβουλία του Διοικητή της 5ης ΥΠΕ και σε συνεννόηση με τους τοπικούς Δημάρχους έχει εξασφαλιστεί η παροχή δωρεάν στέγης και τροφής για τους γιατρούς που στελεχώνουν τις θέσεις στα Αγροτικά Ιατρεία κάποιων από τις περιοχές αυτές.

ΠΗΓΗ