Ν. Οικονόμου: «Μια μεγάλη αυτοδιοικητική συμμαχία θα βάλει τέλος στην πιο μαύρη σελίδα της τοπικής ιστορίας»

Με πολύ μεγάλη συμμετοχή φίλων της δημοτικής παράταξης «Επιλογή Ευθύνης – Πάμε μπροστά», από όλες τις δημοτικές ενότητες του Δήμου Βόλου, αλλά και εκπροσώπων φορέων, πραγματοποιήθηκε χτες (Δευτέρα) στο ξενοδοχείο «ΠΑΡΚ» η κοπή βασιλόπιτας της παράταξης.

«Βρισκόμαστε ήδη στο μέσον της δημοτικής περιόδου. Αυτό πλέον που προτάσσουμε ως παράταξη και για το οποίο εργαζόμαστε, είναι η διαμόρφωση μιας μεγάλης κοινωνικής, αυτοδιοικητικής συμμαχίας που θα βάλει τέλος στην πιο μαύρη σελίδα της τοπικής ιστορίας, σε περίοδο δημοκρατίας, και θα αναλάβει, μετά τις επόμενες εκλογές, το τιτάνιο έργο της ανασυγκρότησης της Πόλης και του Δήμου. Σε μια τέτοια προσπάθεια οφείλουμε όλοι να παραμερίσουμε τα «εγώ» και τις θεμιτές προσωπικές φιλοδοξίες και να βάλουμε πάνω απ’ όλα την ιστορική ευθύνη μας απέναντι στην πόλη και τη δημοκρατία. Εμείς μια τέτοια προοπτική θα την υπηρετήσουμε με συνέπεια και ευθύνη, με όλες μας τις δυνάμεις», υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, η επικεφαλής της παράταξης, Νατάσσα Οικονόμου, στον σύντομο χαιρετισμό της.

Αναφερόμενη στη δημοτική αρχή, η κ. Οικονόμου τόνισε χαρακτηριστικά: «Η σημερινή  δημοτική αρχή δεν λειτουργεί σαν μια φυσιολογική εναλλαγή παρατάξεων στο πλαίσιο του δημοκρατικού πολιτεύματος. Αφού εκμεταλλεύτηκε αδίστακτα μια συγκυρία και έκανε τον πιο βρόμικο προεκλογικό αγώνα που έχει ζήσει ποτέ η πόλη μας, τελικά ανέλαβε τη διοίκηση του Δήμου με την νοοτροπία του κατακτητή. Με την ολοκληρωτική αντίληψη πως, αφού εμείς κερδίσαμε την πλειοψηφία, για πέντε χρόνια μας ανήκει το οτιδήποτε στην πόλη. Και για να επιβάλουν αυτή την ολοκληρωτική αντίληψη, προωθούν μεθοδικά τον εκφασισμό και τον εκμαυλισμό της τοπικής κοινωνίας. Και ταυτόχρονα, διαθέτοντας άφθονο χρήμα, προσπαθούν να ξαναγράψουν την τοπική ιστορία, αφού η ιστορία της Πόλης και του Δήμου τούς έχει γίνει έμμονη ιδέα. Γιατί ξέρουν πολύ καλά ότι το «παλιό» πολιτικό και αυτοδιοικητικό σύστημα της περιοχής μας, το οποίο καθημερινά, με απύθμενο θράσος και ισοπεδωτικό τρόπο λοιδορούν και σπιλώνουν, κατάφερε -χωρίς να παραβλέπουμε λάθη, χαμένες ευκαιρίες αλλά και αρκετά αρνητικά παραδείγματα-, με σκληρή προσπάθεια πολλών ανθρώπων και στήριξη στους αγώνες της τοπικής κοινωνίας, να κάνει τον Βόλο μια ζηλευτή πόλη, με υποδομές που ελάχιστες πόλεις στην Ελλάδα διαθέτουν.  Σε αυτή την τοπική ιστορία οι σημερινοί διοικούντες τον Δήμο δεν μετείχαν ούτε κατ’ ελάχιστο. Και ξέρουν πως η συγκυρία που τους έφερε στον αφρό θα περάσει και θα επιστρέψουν στην προηγούμενη ανυπαρξία και ανυποληψία  τους. Ό,τι και να κάνουν όμως, η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει».

16831047_1304365226268798_7044315304875349090_n (1)

Στην κοπή της βασιλόπιτας παρευρέθηκαν οι πρώην δήμαρχοι Π.Σκοτινιώτης και Β.Κοντορίζος, ο πρώην κοινοτάρχης Μακρυνίτσας Ν. Τσούκας, ο πρόεδρος του ΟΛΒ Θ. Σταυριδόπουλος, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας Ε.Τσάμης, η πρόεδρος του ΤΕΕ Ν. Καπούλα, ο Γραμματέας ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας Γ.Σακκόπουλος, η Γραμματέας της Δ.Ο. ΠΑΣΟΚ Βόλου Ι. Καραμαργιού, η πρόεδρος του Σωματείο Υπαλλήλων ΟΤΑ Μαγνησίας Θ. Στάχτου, από το Σωματείο της ΑΓΕΤ οι Β. Κουκλουμπέρης και Β. Χαλαστάρας, από το Δίκτυο Ανανεωτικής Αριστεράς ο Π. Μαστρογιάννης, ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Βόλου Μ. Σολομών, η προϊσταμένη των ΓΑΚ Μαγνησίας Α. Πρασσά, πολλοί εκπρόσωποι κοινωνικών και πολιτιστικών συλλόγων της πόλης, οι δημοτικοί και οι τοπικοί σύμβουλοι της Επιλογής Ευθύνης και πολλοί φίλοι της παράταξης που γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα του «ΠΑΡΚ».

ΠΗΓΗ