Ν. Πρίντζος: Πόλεμος συμφερόντων κατά της ΕΒΟΛ

Αγωγή ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ για συκοφαντική δυσφήμιση θα καταθέσει ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου, κ. Νικήτας Πρίντζος εναντίον του τηλεοπτικού σταθμού Smile και των δημοσιογράφων του καναλιού, κ.κ. Καλογήρου και Ντάσκα, οι οποίοι – όπως καταγγέλλει – μέσα από εκπομπές τους, επιδίδονται σε συκοφαντικά ψέματα για την Συνεταιριστική Οργάνωση της ΕΒΟΛ.

Τα παραπάνω γνωστοποίησε ο κ. Πρίντζος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε σήμερα, κάνοντας λόγο για πόλεμο συμφερόντων που γιγαντώνεται εναντίον της Οργάνωσης Ο ίδιος εκτίμησε ότι κρύβονται άλλοι πίσω από αυτή την υπόθεση, επιχειρώντας να πλήξουν μια μικρή μονάδα πρότυπο, η οποία ενισχύει καθημερινά με 30.000 € στην πόλη και αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού, στην εκπομπή κλήθηκε και ο ίδιος να απαντήσει τηλεφωνικά, ενώ έγιναν αναφορές, που έχουν να κάνουν ακόμη και με το κτίριο του νέου εργοστασίου (το οποίο, ειπώθηκε ότι μοιάζει με ναό του Αγίου Όρους). Η απάντησή του ήταν ότι το νέο κτίριο έγινε με διαγωνισμό, έγιναν δημοσιεύσεις τοπικά και σε μία αθηναϊκή εφημερίδα. Στο πλαίσιο αυτό, μια εταιρία έδωσε προσφορά 1,2 εκ. € η άλλη 790.000 € και η τρίτη 600.000 €. Το έργο ανατέθηκε – όπως είπε – στον μειοδότη του διαγωνισμού, ενώ κόπηκαν κανονικά όλα τα τιμολόγια, συντάχθηκαν τα έγγραφα αδειοδότησης και ακολούθησε έλεγχος από τους αρμόδιους μηχανισμούς του Υπουργείου και της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Όσον αφορά στα όσα ειπώθηκαν περί γενικής συνέλευσης που έγινε με 112 μέλη, χωρίς απαρτία, ο κ. Πρίντζος διευκρίνισε πως η πρώτη Γ.Σ γίνεται με απαρτία, ενώ η δεύτερη με όσους είναι παρόντες. Κατά συνέπεια, όπως είπε, η συνέλευση στην οποία παραβρέθηκαν 112 από τα 250 μέλη, είναι καθόλα νόμιμη.

Αναφορικά με την «υποβάθμιση» του Συνεταιρισμού από δευτεροβάθμιο σε πρωτοβάθμιο τόνισε ότι δεν υπάρχει σήμερα δευτεροβάθμια συνεταιριστική οργάνωση και πρόσθεσε πως αν δεν γινόταν πρωτοβάθμιος ο Συνεταιρισμός, θα έπρεπε να διαλυθεί, δεδομένου ότι και οι Συνεταιρισμοί διέπονται από νόμους.

Σχετικά με τη διανομή της διαφήμισης της ΕΒΟΛ, για την οποία κατηγορήθηκε πως δίνει διαφημίσεις στα τοπικά ΜΜΕ και στον, πανελλαδικής εμβέλειας, ΣΚΑΪ, ο κ. Πρίντζος δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Αναρωτιέμαι αν είμαι υποχρεωμένος να συμβουλευτώ τον κ. Ντάσκα για το που θα βάλουμε διαφήμιση!».

Στην εκπομπή έγιναν ακόμη αναφορές για εργαζόμενο που απολύθηκε και δικαιώθηκε δικαστικά, για επιβολή απαγόρευσης στους εργαζόμενους να σχολιάζουν τη Διοίκηση, για τις εγκαταστάσεις του Βιολογικού καθαρισμού κ.α.

Αναφορικά με τις απολύσεις εργαζομένων είπε ότι στα τελευταία 14 χρόνια οι εργαζόμενοι από 90 έγιναν 137 και απολύθηκαν μόνο τρεις σ’ αυτό το διάστημα. Είπε δε ότι οι εργαζόμενοι, όχι μόνο δεν υπέστησαν περικοπές, αλλά παίρνουν και μπόνους, καθώς η ΕΒΟΛ διανύει στον καιρό της κρίσης τα καλύτερά της χρόνια, ενώ τα κέρδη της είναι ανταποδοτικά προς την πόλη και την κοινωνία.

Σχετικά με την απόλυση εργαζομένου, ο οποίος προσέφυγε στη Δικαιοσύνη ο κ. Πρίντζος είπε ότι ήταν αρχικά εξωτερικός συνεργάτης της ΕΒΟΛ και ο ίδιος πρότεινε να προσληφθεί ως μόνιμος. Συμπλήρωσε ωστόσο, ότι η επαγγελματική του πορεία δεν ικανοποιούσε τους υπηρεσιακούς παράγοντες, που εισηγήθηκαν την απόλυσή του. Ανέφερε δε, ότι η δικαστική υπόθεση δεν έχει τελεσιδικήσει.

Υπεραμυνόμενος της διοίκησής του στην Οργάνωση από το 2003 που ανέλαβε πρόεδρος, ο κ. Πρίντζος τόνισε ότι τότε, η επεξεργασία γάλακτος ήταν 12 τ. ημερησίως, πριν 3 χρόνια ανέβηκε στους 25 τ. ενώ σήμερα επεξεργάζεται 40 τ. Για το λόγο αυτό, όπως είπε, απαιτήθηκε η αναβάθμιση των εγκαταστάσεων βιολογικού καθαρισμού, στις οποίες έγινε επένδυση 300.000 €, ώστε να λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο.

«Η ΕΒΟΛ είναι εμβληματική επιχείρηση για το Βόλο και την περιοχή. Είμαστε ανοιχτοί σε κάθε έλεγχο από Πολιτεία, Περιφέρεια, ΟΤΑ και Δικαιοσύνη», δήλωσε ο κ. Πρίντζος, που ξεκαθάρισε ότι η συνεταιριστική Οργάνωση ΕΒΟΛ δεν θα επιτρέψει σε κανέναν συκοφάντη να θέσει σε κίνδυνο τα συμφέροντά της.

ΠΗΓΗ