Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για το 2ο Παγκόσμιο Συνέδριο απόδημων Καρδιτσιωτών

Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για το 2ο Παγκόσμιο Συνέδριο απόδημων Καρδιτσιωτών, το οποίο εντάσσεται στις εκδηλώσεις «Μενελαϊδια». Σήμερα ο πρόεδρος του Λαογραφικού Ομίλου «Μενελαϊς» και ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας παραχώρησαν συνέντευξη τύπου για το συνέδριο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο, και στο οποίο αναμένεται να παραστούν Καρδιτσιώτες από κάθε γωνιά της γης, οι οποίοι διαπρέπουν στην πολιτική, τον πολιτισμό, την επιστήμη. Στη συνέντευξη τύπου τονίστηκε η δυσκολία και η δουλειά που χρειάζεται προκειμένου να διοργανωθεί άρτια το συγκεκριμένο συνέδριο, το οποίο αποτελεί συνέχεια του 1ου που είχε γίνει πριν δέκα χρόνια περίπου.

Ο πρόεδρος του Ομίλου «Μενελαϊς» κ. Αποστόλης Ξυδιάς, τόνισε: «Ως διοργανωτές γνωρίζουμε καλά ότι στην εποχή μας πλήθυναν οι κάθε λογής εκδηλώσεις, πως αγγίξαμε και τα όρια του κορεσμού και πως οι δεξαμενές που κάποτε ήταν γεμάτες από αισθήματα, από ιδέες, από ευαισθησίες και από οράματα σήμερα κοντεύουν να στερέψουν. «Μενελαϊδια», διοργάνωση θεσμός για την τοπική κοινωνία και όχι μόνο, διοργάνωση μέσω της οποίας ενσωματώνεται και αναδεικνύεται συστηματικά χρόνια τώρα, το πρόσωπο και η πολιτιστική δημιουργία του εξωελλαδικού Ελληνισμού, διοργάνωση με εθνικό περιεχόμενο όπου αναζητείται η καλλιέργεια των σχέσεων με τον Οικουμενικό Ελληνισμό, με όλους τους απανταχού Απόδημους συμπατριώτες μας, μέσα από μια μόνιμη στέρεη γέφυρα επικοινωνίας, η οποία είναι χρήσιμη και ωφέλιμη τόσο για τον τόπο μας, όσο και για τα ξενιτεμένα – αγαπημένα όλων μας αδέλφια.
Διεθνές Φεστιβάλ «Μενελαϊδια», θεσμοθετημένη διοργάνωση στο πλαίσιο της οποίας διοργανώθηκε και το 1ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΠΟΔΗΜΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΙΩΤΩΝ, μια διοργάνωση τόσο σημαντική και συνάμα με ισχυρό νόημα και μάλιστα ειδικά στις ημέρες μας. Πέραν της συμμετοχής του Υπ. Εξωτερικών – Γ. Γ. Απόδημου Ελληνισμού, σε τούτη την προσπάθεια δεν θα μπορούσαν να απουσιάσουν οι τοπικές αρχές και φορείς του τόπου μας, προσδίδοντας ακόμη μεγαλύτερο κύρος στην όλη διοργάνωση και αισθανόμαστε ιδιαίτερη μεγάλη τιμή για την συμμετοχή – στήριξη μιας και το 2ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΠΟΔΗΜΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΩΤΩΝ θα τεθεί υπό την ΑΙΓΙΔΑ της Περιφέρειας Θεσσαλίας – Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, συνάμα δε, οφείλουμε ως διοργανωτές να εκφράσουμε τις θερμές ευχαριστίες όλων των μελών της οργανωτικής επιτροπής προς τον κ. Τσιάκο Βασίλη Αντιπεριφερειάρχη για το προσωπικό μεγάλο ενδιαφέρον του. Μεταλαμπαδεύουμε αυτές τις τεράστιες αξίες του Ελληνισμού, μέσα από την λαϊκή μας παράδοση και τον λαϊκό μας πολιτισμό, μέσα από τα ήθη κι έθιμα, την πλούσια και μεγάλη παράδοση μας, μέσα από τους παραδοσιακούς μας χορούς και τα τραγούδια, σεβόμαστε και εκτελούμε το χρέος μας. Ευελπιστούμε και στοχεύουμε σε μια άρτια και ποιοτική διοργάνωση, τα οφέλη της οποίας τόσο για την τοπική κοινωνία, όσο και για όλους του ξενιτεμένους Συμπατριώτες μας θα είναι χρήσιμα όσο ποτέ άλλοτε. Ξενιτεμένα αδέλφια μας, καλώς να ορίσετε»
Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης κ.Βασίλης Τσιάκος υπογράμμισε ότι για την την αντιπεριφέρεια Καρδίτσας, «ο πολιτισμός ενώνει και εμπνέει και δεν θα μπορούσαμε να είμαστε απόντες από ένα τόσο σημαντικό γεγονός όσο το Παγκόσμιο Συνέδριο Απόδημων Καρδιτσιωτών». Συνεχάρη τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής και διαβεβαίωσε ότι η αντιπεριφέρεια θα στηρίζει πάντα ανάλογες εκδηλώσεις.

ΠΗΓΗ