Ξεκίνησαν στην Καρδίτσα οι πρώτοι πανελλήνιοι αγώνες αγωνιστικού τάβλι

tabli exΞεκίνησαν σήμερα το βράδυ στην Καρδίτσα, στο ξενοδοχείο Κιέριον, και ολοκληρώνονται την Κυριακή, οι πρώτοι πανελλήνιοι αγώνες τάβλι, και συγκεκριμένα το 1ο Ατομικό Πρωτάθλημα, το 1ο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα και το 1ο Κύπελλο Σύγχρονου Αγωνιστικού τάβλι Ελλάδας. Οι αγώνες διοργανώνονται από τον Όμιλο Σ.Α.Τ.Ο. Καρδίτσας με την Περιφέρεια Θεσσαλίας-Π.Ε.Καρδίτσας,στο πλαίσιο της διάδοσης και προβολής του αγωνίσματος αλλά και της περιοχής. Συμμετέχουν δε οι καλύτεροι Έλληνες παίκτες αλλά και σύλλογοι που καλλιεργούν το άθλημα του Backgammon.

Στόχος των διοργανωτών, όπως τόνισε και σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Σ.Α.Τ.Ο. Καρδίτσας και πρόεδρος tabli1της προσωρινής Δ.Ε. της Ομοσπονδίας κ. Αντρέας Καραμπινάς, είναι οι συγκεκριμένες εκδηλώσεις να αποτελέσουν σημείο αναφοράς για τη μελλοντική ανάπτυξη και εξέλιξη του αθλήματος. Συγκεκριμένα, στόχος του Ομίλου είναι οι συγκεκριμένες εκδηλώσεις να καθιερωθούν ως θεσμός στο πανελλήνιο ετήσιο αγωνιστικό ημερολόγιο καθώς και να συσφίξουν τις σχέσεις και την συνεργασία μεταξύ των συλλόγων με τελικό σκοπό την δημιουργία Ελληνικής Ομοσπονδίας στα πρότυπα των αντίστοιχων ομοσπονδιών των χωρών με μεγάλη ανάπτυξη στο άθλημα, που έχουν καθιερωθεί ως παγκόσμιες δυνάμεις του Σύγχρονου Αγωνιστικού Τάβλι (Ιαπωνία, Δανία, ΗΠΑ κ.λπ.). Για τον τίτλο του πρωταθλητή Backgammon Ελλάδας συναγωνίζονται οι ομάδες των συλλόγων: Σύλλογος Αποφοίτων Κολεγίου Αθηνών, Ελληνική Ομοσπονδία Backgammon, Όμιλος Πνευματικών Αθλημάτων Χολαργού, Όμιλος Αγωνιστικού Μπριτζ Λάρισας και Σύγχρονο Αγωνιστικό Τάβλι-Όμιλος Καρδίτσας.Παράλληλα με τις επίσημες αγωνιστικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθεί τουρνουά Σύγχρονου Τάβλι με την συμμετοχή όλων των φίλων του παιχνιδιού που επιθυμούν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους. Η είσοδος είναι ελεύθερη για όσους θέλουν να παρακολουθήσουν τις αναμετρήσεις μεταξύ των κορυφαίων παικτών της Ελλάδας.tabli3
Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη συμπαράσταση και αρωγή του Δήμου Καρδίτσας, την χορηγία επικοινωνίας της ΕΡΤ αλλά και τη βοήθεια του χορηγού του Ομίλου Οινοποιείου «Winery Monsieur Nicolas» του Γιώργου Καραμήτρου.

ΠΗΓΗ

Prev Ολοκληρώθηκαν οι ενημερώσεις στα Δημ. Σχολεία Καρδίτσας για τα αδέσποτα
Next Ν.Βούτσης: Πορτοκαλί φως η απόφαση του Eurogroup