Ξεκινά με ημερίδα το πρόγραμμα Karditsa Earthquake Project

Το περιβαλλοντικό πρόγραμμα «Karditsa Earthquake Project – Σχολεία εν Δράσει» που υλοποιεί το 1ο ΕΠΑΛ Καρδίτσας, υπό την αιγίδα της Π.Ε. Καρδίτσας, της Δ.Δ.Ε. Καρδίτσας, του Επιμελητηρίου Καρδίτσας και του Δήμου Καρδίτσας, ξεκινά την Κυριακή 12 Μαρτίου με την πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα «Πρώτες βοήθειες για όλους σε ένα σεισμό και οι ψυχολογικές συνέπειές του στα Παιδιά». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 11:00πμ στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΠΕΔ (πρώην ΤΕΔΚ – Μ. Αλεξάνδρου 34, 2ος όροφος), με ομιλητές τους:

– Λέτσας Ξενοφών, Υπεύθυνος Γραφείου Εκπαίδευσης ΕΚΑΒ Λάρισας

– Μπραϊμιώτης Δημήτριος, Παιδοψυχίατρος Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας

– Τίγκα Ελευθερία, Ψυχολόγος Κέντρου Διάγνωσης και Θεραπείας Διαταραχών «Παρέμβαση»,

οι οποίοι θα παρουσιάσουν εισηγήσεις σχετικές με το θέμα και θα απαντήσουν σε ερωτήσεις του κοινού.

Η ημερίδα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, γονείς και σε όλους τους πολίτες της Καρδίτσας. Στόχος είναι η έγκυρη ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα αντισεισμικής προστασίας με επίκεντρο τα παιδιά.

Με σύνθημα ‘Σεισμός: η ενημέρωση και η προετοιμασία νικούν τον φόβο’ το πρόγραμμα «Karditsa Earthquake Project – Σχολεία εν Δράσει», στο οποίο συμμετέχουν όλα τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Καρδίτσας, στοχεύει στην ενημέρωση και στην εκπαίδευση σχετικά με το σεισμό και στα μέτρα πρόληψης και προστασίας. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πολλές και ποικίλες δράσεις και θα κορυφωθεί με μια γενική άσκηση σεισμού την Πέμπτη 06 Απριλίου 2017. Χορηγοί προβολής: ΕΡΤ3, η ΕΡΤ Περιφέρεια, «Πεζοδρόμιο»

ΠΗΓΗ