Ογκολογικό τμήμα στο Νοσοκομείο ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Καρδίτσας

Σύμφωνα με αναφορές που κατά καιρούς είδαν το φως της δημοσιότητας και τοποθετήσεις ειδικών προκύπτει ότι ο Νομός Καρδίτσας είναι μέσα στους 4 πρώτους νομούς της χώρας μας στην εμφάνιση κρουσμάτων καρκίνου, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το διοικητικό συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας. Βάσει των προαναφερθέντων ο Σύλλογος πιστεύει πως στο Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας πρέπει να λειτουργήσει Ογκολογικό Τμήμα για την αντιμετώπιση των ασθενών του Νομού μας στον τόπο τους.

«Πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας με το Διοικητή κ. Βάιο Βαρελά, όπου του μεταφέραμε την πρότασή μας για δημιουργία Ογκολογικού Τμήματος στο Νοσοκομείο μας. ΄Εγινε εκτενής και εποικοδομητική συζήτηση και συμφωνήθηκε να εξεταστεί η δυνατότητα της δημιουργίας Ογκολογικού Τμήματος τόσο για την ενίσχυση του Νοσοκομείου όσο και για την καλύτερη αντιμετώπιση των ογκολογικών ασθενών. Aποστείλαμε στο Δ.Σ. του Νοσοκομείου Καρδίτσας το αίτημά μας για να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες.

Επίσης ο Ιατρικός Σύλλογος Καρδίτσας μόλις πληροφορήθηκε τη διενέργεια της «Περιγραφικής μελέτης θνησιμότητας και νοσηρότητας νεοπλασματικών καρδιαγγειακών και αναπνευστικών νοσημάτων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας» και μετά από τηλεφωνική επικοινωνία του Προέδρου κ. Σωτηρίου Κουλοκτσή με τον Καθηγητή Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Χατζηχριστοδούλου Χρήστο αποστείλαμε στις 25-5-2017 έγγραφο τόσο στον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας όσο και στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας για να συμπεριληφθεί και ο Νομός μας στην παραπάνω έρευνα. Σχετικό έγγραφο προς ενημέρωση εστάλη και στο Νοσοκομείο Καρδίτσας.

Σήμερα μετά από νέα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Καθηγητή κ. Χατζηχριστοδούλου Χρήστο ενημερωθήκαμε πως στην επιδημιολογική μελέτη, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη έχει συμπεριληφθεί και ο Νομός Καρδίτσας.

Πρόκειται για μια πολύ θετική εξέλιξη καθώς επιστημονικώς τεκμηριωμένα δεδομένα θα μπορούν ενδεχομένως στο μέλλον να χρησιμοποιηθούν για τη λήψη αποφάσεων και πρωτοβουλιών τόσο για την πρόληψη όσο και για την καλύτερη αντιμετώπιση της νόσου στην περιοχή μας».

ΠΗΓΗ