ΟΕΒΕΜ: Στο Βόλο οι υπηρεσίες ΠΕΣΥ και ΠΕΚΑ

Να λειτουργήσουν στο Βόλο, σε ιδιόκτητα κτήρια που ήδη υπάρχουν, οι υπηρεσίες ΠΕΣΥ και ΠΕΚΑ σε επίπεδο Θεσσαλίας ζητά η ΟΕΒΕΜ, με έγγραφό της προς τον υπουργό Εργασίας, τον Διοικητή του ΕΦΚΑ, τους τοπικούς βουλευτές, τον περιφερειάρχη και την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας.

Συγκεκριμένα, στο έγγραφο αναφέρονται τα εξής:

Μετά από ενημέρωση που είχαμε από το Σύλλογο Εργαζομένων ΙΚΑ ΕΤΑΜ Ν. Μαγνησίας όσον αφορά τις διεκδικήσεις του για στέγαση των Νέων Υπηρεσιών ΠΕΣΥ και ΠΕΚΑ σε επίπεδο περιφέρειας Θεσσαλίας στη Μαγνησία, οι διεκδικήσεις του Συλλόγου μας βρίσκουν σύμφωνους. Οι κτιριακές υποδομές του συγκεκριμένου φορέα, οι οποίες στεγάζουν τους μέχρι σήμερα λειτουργούντες φορείς ΙΚΑ, ΕΤΑΜ και ΟΑΕΕ, όπως αναφέρει και ο Σύλλογος Εργαζομένων μπορούν να εξυπηρετήσουν άψογα τις ανάγκες του ενιαίου φορέα σε επίπεδο Θεσσαλίας.
Τα επιχειρήματα δε των εργαζομένων ότι στο Ν. Μαγνησίας υπάρχουν εκτός από τις ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές, οι οποίες αυξάνουν την έκταση του Νομού και τις δυσκολίες πρόσβασης της Υπηρεσίας, αλλά και το γεγονός ότι υπάρχει οικονομικό ενδιαφέρον λόγω της τουριστικής δραστηριότητας των νησιών, στηρίζουν την εγκυρότητα των διεκδικήσεων του Συλλόγου εργαζομένων. Θα πρέπει να επισημάνουμε την προσβασιμότητα των κτιριακών εγκαταστάσεων καθότι βρίσκονται απέναντι από το σιδηροδρομικό σταθμό Βόλου, δίπλα στο λιμάνι και κοντά στο Υπεραστικό και Αστικό ΚΤΕΛ.
Η ΟΕΒΕΜ πάντοτε αρωγός στις δίκαιες διεκδικήσεις των φορέων του νομού, συμφωνεί και στηρίζει τη θέση του Συλλόγου εργαζομένων για Περιφερειακό Υποκατάστημα στο Βόλο.
Καλούμε τους υπόλοιπους φορείς του Νομού Μαγνησίας – και όχι μόνο – να πάρουν θέση στο θέμα αυτό. Ένας Νομός με υψηλή ανεργία, διαλυμένη βιομηχανική παραγωγή και οικονομική δραστηριότητα δεν μπορεί να ανεχθεί άλλη υποβάθμιση.

ΠΗΓΗ

Prev Βόλος: Νεκρός για δύο μέρες 57χρονος στα Κανάλια
Next Βόλος: 80χρονος καταπλακώθηκε από το τρακτέρ του στην Δρυμώνα Αλμυρού