Οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών για το Εσπερινό Σχολείο Καρδίτσας

Οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών εξέδωσαν ανακοίνωση για το Εσπερινό Σχολείο Καρδίτσας και την απόφαση της δημοτικής αρχής να μετεγκατασταθεί, στην οποία επισημαίνουν: «Για το “καλό τους” η δημοτική αρχή της Καρδίτσας ανακοίνωσε σε μαθητές και καθηγητές του Εσπερινού Γυμνασίου-Λ.Τ. ότι τα Χριστούγεννα θα πάνε αλλού.
Θα φύγουν από το σχολείο τους, μετακομίζοντας στο συγκρότημα των 1ου ΕΠΑΛ-ΣΕΚ-Εσπερινού ΕΠΑΛ-ΙΕΚ. Από το κέντρο της πόλης στο άκρο της, στη μέση της σχολικής χρονιάς. Χωρίς συγκοινωνία, με το ωράριο να τελειώνει στις 22.20. Εδώ και αρκετά χρόνια -από το 2006- το ιστορικό κτήριο που στεγάζεται το Εσπερινό σχολείο έχει μπεί στο μάτι διάφορων επίδοξων αναμορφωτών του. Μουσείο, ωδείο, χώρος στέγασης δημοτικών υπηρεσιών και ότι άλλο εκτός από σχολείο. Την ίδια στιγμή που το άλλο ιστορικό κτήριο του πρώην 1ου Λυκείου ρημάζει.

Οι μαθητές του Εσπερινού-εργαζόμενοι το πρωί δεν είναι “παιδιά κατώτερου θεού”. Το δικαιώμά τους να σπουδάζουν, δεν κοστολογείται, δεν περικόπτεται. Είναι φανερό ότι αν υλοποιηθεί η απόφαση αυτή θα προκαλέσει διαρροή και εγκατάλειψη των σπουδών.
Ο ΑΓΩΝΑΣ των μαθητών που ξεκίνησε τις προηγούμενες μέρες με αποχή από τα μαθήματα, απαιτεί τη συμπαράσταση όλων των εκπαιδευτικών, των εργαζομένων και των νεολαίων της περιοχής. Το δημοτικό συμβούλιο της Πέμπτης 2/11 πρέπει να γίνει χώρος συγκέντρωσης και διαμαρτυρίας για να μη γίνει η μετεστέγαση, για να συνεχίσουν οι μαθητές τις σπουδές τους στο χώρο τους. Η τοπική ΕΛΜΕ πρέπει να καλέσει όλους τους καθηγητές να είναι παρόντες.
Το ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!! -η απόφαση της δημοτικής αρχής- πρέπει να ενώσει τους αγωνιζόμενους μαθητές και καθηγητές του σχολείου με τους πολίτες της Καρδίτσας παλεύοντας για το δικαίωμα στις σπουδές για δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους».

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ