Οι διευθύνσεις εκπαίδευσης ζητούν την απομάκρυνση της κεραίας της οδού Μαβίλη

Την απομάκρυνση κεραίας κινητής τηλεφωνίας σε κατοικία στην οδό Μαβίλη όπου σε μικρή απόσταση βρίσκονται σκολικά συγκροτήματα ζητούν με υπόμνημά τους από την εταιρεία η Α’θμια και Β’θμια Εκπαίδευση Μαγνησίας.

Το υπόμνημα

«Θα θέλαμε να σας καταστήσουμε γνωστό ότι πρόσφατα πληροφορηθήκαμε για την ύπαρξη κεραιών κινητής τηλεφωνίας, συμφερόντων της εταιρείας σας, στην ταράτσα οικήματος της οδού Μαβίλη στο Βόλο.

Σας ενημερώνουμε ότι σε μικρή απόσταση από την κεραία βρίσκονται τα παρακάτω σχολεία αρμοδιότητάς μας:
10ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου στη συμβολή των οδών Εθνικής Αντιστάσεως και Κύπρου
12ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου στη συμβολή των οδών Γ. Δήμου και Κύπρου
1ο Γυμνάσιο Βόλου στη συμβολή των οδών Εθνικής Αντιστάσεως και Κύπρου
1ο Γενικό Λύκειο Βόλου στη συμβολή των οδών Εθνικής Αντιστάσεως και Κύπρου
5ο Γενικό Λύκειο Βόλου στη συμβολή των οδών Γ. Δήμου και Κύπρου.

Επιπλέον σας πληροφορούμε (υπενθυμίζουμε) ότι η τοποθέτηση κεραίας αντίστοιχης ισχύος με την ήδη τοποθετημένη αντίκειται:
Στις διατάξεις του Ν.3331/3-2-2006 (ΦΕΚ 512 τ.Β’), Άρθρο 31, §10 στην οποία προσδιορίζονται τα 300m ως ελάχιστη απόσταση από εγκαταστάσεις σχολείων, ενώ τα προαναφερθέντα σχολεία απέχουν μικρότερη απόσταση από την εγκατεστημένη κεραία.
Στα προβλεπόμενα από την Υ.Α. 3060/25-4-2002 (ΦΕΚ 635 τ.Β’) με αντικείμενο τα μέτρα προφύλαξης του κοινού από τη λειτουργία διατάξεων εκπομπής ηλεκτρομαγνητικών πεδίων.
Στην Υ.Α. 37237/ΣΤ1/ 27-4-2007 (ΦΕΚ 635 τ.Β’) §1, εδάφιο 3.1 η οποία αφορά στον καθορισμό κριτηρίων καταλληλότητας χώρων για στέγαση σχολικών μονάδων.
Για το λόγο αυτό παρακαλείστε να προβείτε σε αποξήλωση της εν λόγω κεραίας εντός 15 ημερών. Σε περίπτωση παρέλευσης της προκαθορισμένης προθεσμίας θα προβούμε σε κάθε νόμιμη ενέργεια προκειμένου να διασφαλίσουμε την υγεία των μαθητών και εκπαιδευτικών των παρακείμενων σχολικών μονάδων.»

 

ΠΗΓΗ