Οι διπλωματικές σχέσεις Ρωσίας-Ελλάδας σε εκδήλωση στο Αχίλλειο

Μοιράσου το άρθρο:

Σήμερα στις 18.00, αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «Αχίλλειον», εκδήλωση για τον εορτασμό της επετείου των 190 χρόνων από την εγκαθίδρυση των διπλωματικών σχέσεων Ρωσίας-Ελλάδας. Την εκδήλωση διοργανώνει το Κέντρο Ρωσικής Γλώσσας και Πολιτισμού «ΡΟΥΣ», το οποίο δραστηριοποιείται ενεργά στην πόλη του Βόλου από το 2012. Στον εορτασμό πρόκειται να λάβουν μέρος εκπρόσωποι της θρησκευτικής και πολιτιστικής κοινότητας της Θεσσαλίας.

Στη σημερινή εκδήλωση θα γίνει αρχικά μία αναφορά στη διαδρομή διπλωματικών σχέσεων Ρωσίας και Ελλάδας από τον εκπρόσωπο της ρωσικής πρεσβείας, ενώ θα προβληθούν φωτογραφίες και βίντεο των δραστηριοτήτων του Κέντρου. Επιπλέον θα παρουσιαστούν τα καινούργια εκπαιδευτικά προγράμματα από τη διευθύντρια του Κέντρου Ρωσικής Γλώσσας & Πολιτισμού «ΡΟΥΣ» κ. Μπαλαμπανίδη Ίντα.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η απονομή των πτυχίων πιστοποίησης της ρωσικής γλώσσας ως ξένης από το υπουργείο Παιδείας της Ρωσίας για το έτος 2018, με βράβευση, μάλιστα, του καλύτερου σπουδαστή από την πρόεδρο του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος «Ευεργέτες του ΧΧΙ αιώνα» κ. Μαρίνα Βαλασά – Πριστάβκινα. Τέλος, η εκδήλωση θα κλείσει με ελληνικά και ρωσικά τραγούδια από τους σπουδαστές του Ωδείου Παλάσκα.

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Prev Η Ιταλία θα υποδεχθεί γυναίκες και παιδιά που παραμένουν πάνω σε δύο πλοία ΜΚΟ
Next Το Στέκι Αλληλεγγύης στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την παρουσία Αμερικανικού πλοίου