Οι μετρήσεις διοξινών και φουρανίων που κάνει η ΑΓΕΤ διατίθενται σε ψηφιακή πλατφόρμα

Μοιράσου το άρθρο:

Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ,  ανακοινώνει πως εμπλούτισε την ψηφιακή πλατφόρμα ενημέρωσης www.heracles-footprint.gr του Εργοστασίου Βόλου με την προσθήκη των μηνιαίων μετρήσεων διοξινών και φουρανίων των απαερίων καύσης του περιστροφικού κλιβάνου. Η δειγματοληψία γίνεται με το διεθνώς αναγνωρισμένο σύστημα συνεχούς δειγματοληψίας Dioxin Monitoring System που εγκαταστάθηκε για πρώτη φορά στην ελληνική βιομηχανία, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας.

«Με αυτό τον τρόπο, ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ δίνει την ευκαιρία στην τοπική κοινωνία να παρακολουθεί εύκολα και γρήγορα την συνολική εικόνα των αέριων εκπομπών του Εργοστασίου στο Βόλο. Παράλληλα, προσφέρει τη δυνατότητα αντιπαραβολής των στοιχείων με τα όρια που περιλαμβάνονται στην περιβαλλοντική αδειοδότηση από το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας. Αξίζει να αναφερθεί ότι το Dioxin Monitoring System λειτουργεί σύμφωνα με τα πλέον αυστηρά, διεθνή πρότυπα Ποιότητας (MCERTS, EPA Method 23A-US EPA Environmental Technology Verification Program ETV) ικανοποιώντας πλήρως τις απαιτήσεις του ευρωπαϊκού προτύπου δειγματοληψίας διοξινών (ΕΝ 1948-1). Επιπλέον, σημειώνεται ότι τα δείγματα αποστέλλονται σφραγισμένα στο διαπιστευμένο κατά ISO 17025 εργαστήριο του ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ για τη μέτρηση της περιεκτικότητας τους σε διοξίνες και φουράνια.
Ο κ. Μιχάλης Βλάχος, Διευθυντής του Εργοστασίου της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ στο Βόλο, ανέφερε σχετικά «Με ευθύνη και σεβασμό προς την τοπική κοινωνία και τις τοπικές αρχές, προχωρούμε ένα βήμα παραπέρα εμπλουτίζοντας την ψηφιακή πλατφόρμα καταγραφής του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος για την ολοκληρωμένη και έγκυρη πληροφόρηση κάθε ενδιαφερόμενου. Οι προσδοκίες της τοπικής κοινωνίας, καθώς και η διαφάνεια και ο σεβασμός στο περιβάλλον και στην Υγεία & Ασφάλεια τόσο των εργαζομένων μας όσο και των κατοίκων του Βόλου θα συνεχίσουν να αποτελούν την πυξίδα που καθοδηγεί όλες τις δράσεις μας».

Η  ψηφιακή πλατφόρμα ενημέρωσης www.heracles-footprint.gr 

Ο Όμιλος Εταιριών ΗΡΑΚΛΗΣ, μέλος της LafargeHolcim, είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός τσιμέντου στην Ελλάδα, έχοντας περισσότερα από 100 χρόνια παρουσίας στην αγορά. Με ένα δίκτυο 33 παραγωγικών και εμπορικών εγκαταστάσεων ανά την Ελλάδα, ο Όμιλος δραστηριοποιείται στην παραγωγή και εμπορία τσιμέντου, αδρανών υλικών, σκυροδέματος και βιομηχανικών ορυκτών προσφέροντας στην αγορά προϊόντα και λύσεις που ικανοποιούν τις διαφοροποιημένες ανάγκες των πελατών και τις απαιτήσεις της σύγχρονης κατασκευής».

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ