Ομαδική αποβολή 15μελούς του Γυμνασίου Σκιάθου

Αποβάλλονται για μία μέρα τα μέλη του 15μελούς Μαθητικού Συμβουλίου του Γυμνασίου Σκιάθου, με απόφαση της Διεύθυνσης και του Συλλόγου Διδασκόντων του Γυμνασίου, η οποία θα εφαρμοστεί την ερχόμενη Δευτέρα. Κι αυτό γιατί το 15μελές δεν απέτρεψε να μετατραπούν οι χώροι του σχολείου σε σκουπιδότοπο-μέχρι και περιττώματα βρέθηκαν-κατά τη διάρκεια των καταλήψεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ίδιοι οι μαθητές αποδέχθηκαν την ποινή ενώ η διεύθυνση του σχολείου και οι εκπαιδευτικοί αντέδρασαν έντονα σε ανανακοίνωση γονέων που αναρτήθηκε σε Σκιαθίτικο ιστότοπο, όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι “ποινικοποιήθηκε ο αγώνας των μαθητών για δημόσια και δωρεάν παιδεία” και ότι η απόφαση για ομαδική τιμωρία του εκλεγμένου δεκαπενταμελούς συμβουλίου των μαθητών, είναι απολύτως παράνομη, άδικη και απαγορεύεται ρητά και κατηγορηματικά από το νόμο”.
Οι καθηγητές διαψεύδουν ότι η τιμωρία αφορά τις καταλήψεις και ζητούν να αποσυρθεί η ανακοίνωση, διαφορετικά επιφυλάσσονται για κάθε νόμιμο δικαίωμά τους. Σε δηλώσεις του σήμερα ο διευθυντής Β’θμιας Εκπαίδευσης, Σωκράτης Σαβελίδης, επιβεβαίωσε τα γεγονότα και συμφώνησε με την τιμωρία που επιβλήθηκε. Σημειώνεται ότι είχε ενημερωθεί σχετικά από τη διεύθυνση του σχολείου.

 

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ