Ο Βρεφονηπιακός Αυλαία για τον Βρεφονηπιακό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος

Στις 27 Σεπτεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο ο Βρεφονηπιακός Σταθμός παρουσίασε στους γονείς  το ταξίδι των μαθητών που θα πραγματοποιηθεί στη σχολική χρονιά 2017-2018. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα « Ο μικρός πρίγκιπας ταξιδεύει στα συναισθήματα» θα γνωρίσει στους μικρούς μαθητές με τρόπο παιγνιώδη το πλανητικό σύστημα δηλαδή τους 7+1 πλανήτες ,αλλά και τα 7+1  βασικά συναισθήματα, τις 7 ήμερες δημιουργίας του κόσμου και τέλος  τα 7 μυστήρια της Εκκλησίας .

Απευθυνόμενο σε όλα τα παιδιά θα ενταχθεί στο εκπαιδευτικό  πρόγραμμα  της κάθε τάξης και θα συνδεθεί με τους τομείς αγωγής του διαθεματικού ενιαίου πλαισίου προγράμματος, σπουδών για το νηπιαγωγείο.

Μια φορά την εβδομάδα τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να ασχοληθούν εκτός από τις προγραμματισμένες έως τώρα δραστηριότητες (Αγγλικά, μουσική προπαιδεία και γυμναστική) ,με την αστρονομία  ενώ θα μπορέσουν  μέσα από  πολλές και ενδιαφέρουσες  δράσεις να αναπτύξουν  τα συναισθήματα τους.

Σύμμαχοι του εκπαιδευτικού έργου η πλούσια βιβλιογραφία, οι μουσειοσκευές  και οι συνεργασίες , με συγγραφείς, μουσικοπαιδαγωγούς, παιδαγωγούς, με την εταιρεία αστρονομίας και διαστήματος Βόλου, με το τμήμα Γεωπονικής και φυτικής παραγωγής και αγροτικού περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και εργαστήριο ανθοκομίας κι αρχιτεκτονικής τοπίου με τον Επίκουρο καθηγητή τον κ. Χρήστο  Λύκα, το μουσείο Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας, το Make a wish και τη Helmepa.

Την παρουσίαση ολοκλήρωσε ο Αρχιερατικός  Γενικός Επίτροπος ,π. Μάξιμος Παπαιωάννου, ο οποίος βαθειά συγκινημένος  ευχαρίστησε το πλήθος των γονέων που για ακόμα μια χρονιά εμπιστεύτηκαν ότι πολυτιμότερο είχαν στην αγκαλιά του Βρεφονηπιακού Σταθμού.

ΠΗΓΗ

Prev Βόλος: Καταδικάζει απόφαση Δ.Σ. Βόλου για δημιουργία μονάδας αποβλήτων η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία
Next Στο εθνομάρτυρα Κυπριανό αφιερωμένο το διήμερο μνήμης των Κυπρίων