Ο Δήμαρχος Παλαμά ζητά ελέγχους στις πληγείσες καλλιέργειες

Τα προβλήματα που προέκυψαν στις καλλιέργειες του δήμου Παλαμά είτε λόγω των υπερβολικών και άκαιρων βροχοπτώσεων, είτε λόγω των μεγάλων διακυμάνσεων θερμοκρασίας, αναδεικνύει με επιστολή τους προς τις αρμόδιες αρχές(Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας, ΕΛΓΑ Λάρισας) ο Δήμαρχος Παλαμά Γιώργος Σακελλαρίου και παράλληλα ζητώντας να γίνει επιτόπιος έλεγχος, ώστε να υπάρξει ασφαλιστική κάλυψη των ζημιωθέντων καλλιεργειών.

Συγκεκριμένα στην επιστολή του αναφέρει τα εξής:

«Σας γνωρίζουμε ότι ο Δήμος μας έχει πληγεί από άκαιρες και υπερβολικές βροχοπτώσεις από το Σάββατο 15 Ιουλίου έως και την Δευτέρα 17 Ιουλίου, οι οποίες συνοδεύτηκαν από υπερβολική πτώση της θερμοκρασίας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν σημαντικές ζημιές στις καλλιέργειες Βαμβακιού. Παρατηρήθηκε έντονη συστροφή των ανώτερων κυρίως φύλλων, ερυθρός μεταχρωματισμός και πρόωρη γήρανση των φύλλων με ολική ή μερική μεσονευρια ξήρανση. Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα, άρχισε να παρατηρείται ήδη πτώση των καρποφόρων οργάνων.
Θα σας παρακαλούσαμε, να στείλετε κλιμάκιο της Υπηρεσίας σας για επιτόπιο έλεγχο και περαιτέρω διερεύνηση και παρακολούθηση του προβλήματος, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη και να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες για την ασφαλιστική κάλυψη των ζημιωθέντων καλλιεργειών.»

ΠΗΓΗ

Prev Καρδίτσα: 4η Γιορτή Πίτας στην Πασχαλίτσα
Next Κινδύνευσε να πνιγεί 4χρονη στην παραλία της Καλιφτέρης