Ο Δήμος Βόλου στην έκθεση Salon des Vacances 2017 των Βρυξελλών

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η συμμετοχή του Δήμου Βόλου στην έκθεση Salon des Vacances. Η έκθεση έλαβε χώρα στο EXPO Brussels από 2 έως 5 Φεβρουαρίου 2017 και αποτελεί την κύρια εκδήλωση προβολής τουριστικών προορισμών στην αγορά του Βελγίου. Σημαντική διάκριση και ευκαιρία προβολής προέκυψε φέτος για τον Βόλο και το Πήλιο, καθώς μετά από πρόταση του γραφείου του ΕΟΤ Κάτω Χωρών προς τον Δ. Βόλου, ο προορισμός αναγνωρίστηκε και προβλήθηκε ως τιμώμενη περιοχή της επίσημης Ελληνικής Συμμετοχής για το 2017.

Στο πλαίσιο της παραπάνω διάκρισης πραγματοποιήθηκε παρουσίαση της περιοχής σε δημοσιογράφους και τουριστικούς πράκτορες. Στην παρουσίαση προβλήθηκε οπτικοακουστικό υλικό, που περιελάμβανε αναλυτικό προφίλ του προορισμού, συνοπτικά στοιχεία της τουριστικής υποδομής και παρουσίαση των εμπειριών που αφορούν τον επισκέπτη και περιλαμβάνουν τις μορφές εναλλακτικού τουρισμού, το έντονα πολιτιστικά χαρακτηριστικά και φυσικά την γαστρονομία και τα τοπικά προϊόντα. Αναλυτική αναφορά έγινε στο αεροδρόμιο VOL Κεντρικής Ελλάδας. Το οπτικοακουστικό υλικό επιμελήθηκε το Τμήμα Τουρισμού του Δ. Βόλου ενώ η παρουσίαση έγινε από τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας. Την παρουσίαση προλόγισε η Πρέσβης της Ελλάδα στο Βέλγιο κα Ελευθερία Γαλαθιανάκη. Στην παρουσίαση συμμετείχε η εκπρόσωπος Τύπου της TUI Βελγίου κα Florence Bryere, η οποία παρουσίασε την νέα απευθείας πτήση της TUI fly από τις Βρυξέλλες για την περίοδο Απρίλιο – Οκτώβριο 2017, εκτιμώντας ότι γρήγορα ο νέος προορισμός θα γίνει αγαπημένη επιλογή των Βέλγων.

unnamed-2

Ακολούθησε δράση γαστρονομίας αφιερωμένη στο τσίπουρο και την τοπική κουζίνα. Την δράση επιμελήθηκε η Ένωση Επαγγελματιών Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Ν. Αγχιάλου που εκπροσωπήθηκε από τον Β. Ασδεράκη. Η δράση, όπως ήταν αναμενόμενο, είχε πολύ μεγάλη συμμετοχή κι επιτυχία.
Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τουριστικά γραφεία του Βελγίου στοχεύοντας στην συνδυασμένη αξιοποίηση της απευθείας πτήσης με ανάπτυξη και προσφορά τουριστικών πακέτων στην περιοχή, ενώ όλες τις ημέρες της έκθεσης διακινήθηκε πληροφοριακό υλικό προς τους επισκέπτες.

Στο πλαίσιο της σταθερής συνεργασίας των Δήμων της περιοχής και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, στην έκθεση, για ακόμη μια φορά προβλήθηκε συνολικά ο προορισμός, ενώ το γενικό μήνυμα της έκθεσης ήταν πολύ θετικό για την Ελλάδα καθώς από τις εκτιμήσεις του ΕΟΤ, η χώρα για το 2017 θα βρίσκεται στη 2η θέση των προτιμήσεων των Βέλγων, για τις αεροπορικές διακοπές τους.

ΠΗΓΗ

Prev Ζημιές στον υπό κατασκευή δρόμο Βελεστίνου-Βόλου λόγω της κακοκαιρίας
Next Βόλος: Στον εισαγγελέα για την καταστροφή του πάρκου στα Αστέρια οι περίοικοι