Ο Δήμος Καρδίτσας συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Με σύνθημα “Έξυπνη Κινητικότητα – Ισχυρή Οικονομία” ο Δήμος Καρδίτσας συμμετέχει ενεργά στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας διοργανώνοντας από 16 έως 22 Σεπτεμβρίου 2017 σε συνεργασία με άλλους φορείς δράσεις και εκδηλώσεις με πρωταγωνιστές τα παιδιά, το ποδήλατο και τους πεζούς.Ο σκοπός και το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που πραγματοποιήθηκε σημερα στο Δημαρχείο σε συνέχεια συνάντησης αιρετών και υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου Καρδίτσας με τους εκπροσώπους των φορέων που συμμετέχουν.
Ο Δήμαρχος κ. Φωτ. Αλεξάκος τόνισε εισηγητικά οτι στόχος της συμμετοχής του Δήμου στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας είναι η ευαισθητοποίηση και η ενθάρρυνση των πολιτών να επιλέγουν το βάδισμα και το ποδήλατο για τις μετακινήσεις τους, μειώνοντας περαιτέρω τη χρήση του αυτοκινήτου. “Η Καρδίτσα είναι η πόλη του ποδηλάτου και ο Δήμος δεν θα μπορούσε να λείψει από μια τέτοια πρωτοβουλία που προάγει τη χρήση του καλλιεργώντας παράλληλα την περιβαλλοντική συνείδηση στους πολίτες”

Ο κ. Αλεξάκος ευχαρίστησε την Αστυνομική Δ/νση – Τμήμα Τροχαίας Καρδίτσας τις Δ/νσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, την ΑΝΚΑ- Εurope Direct Καρδίτσας, τον Ποδηλατικό Όμιλο, τη ΛΕΦΚΚ, το Σύλλογο Περσέα, το ΔΟΠΑΚ και όλους, όσοι συμμετέχουν στις εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας.
Πολυσήμαντες χαρακτήρισε τις εκδηλώσεις και τις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν από 16 έως 22/9 στην πόλη μας και ο Δ/ντης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Καρδίτσας κ. Μιχ. Παπανούσκας υπογραμμίζοντας οτι η Δ/νση ενθαρρύνει τους μαθητές των γυμνασίων και των λυκείων να συμμετάσχουν .
Το ποδήλατο αποτελεί κουλτούρα για την Καρδίτσα τόνισε και η Δ/ντρια της Α/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Καρδίτσας κ. Έφη Μητσιάδου δίνοντας έμφαση στην σημασία της κυκλοφοριακής αγωγής, στόχος που προάγεται μέσω των εκδηλώσεων που θα διοργανωθούν από το Δήμο, στις οποίες συμμετέχει με χαρά και η Δ/νση Α/θμιας Εκπαίδευσης.
Το Τμήμα Τροχαίας της Αστυνομικής Δ/νσης Καρδίτσας, όπως τόνισε ο Αστυνόμος Β κ. Κοντοκώστας θα συμβάλει στο να διοργανωθούν με ασφάλεια οι εκδηλώσεις της Ευρωπαικής Εβδομάδας Κινητικότητας.

Το πρόγραμμα
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:
Σάββατο16/9/2017 και ώρα 6.30 μ.μ., στο Παυσίλυπο,
1. Έναρξη των εκδηλώσεων της Εβδομάδας Ευρωπαϊκής Κινητικότητας, από το Δήμαρχο κο Αλεξάκο Φώτιο
2. Έκθεση φωτογραφίας από τη ΛΕΦΚ, με θέμα το ποδήλατο και παρουσίαση σχετικού βίντεο
3. Έκθεση παλαιών ποδηλάτων
3. Παιχνίδι κρυμμένου ποδηλάτου.
Αφορά παιδιά της Α, Β και Γ δημοτικού. Ο δήμος έχει προμηθευτεί δύο καινούργια ποδήλατα, τα οποία θα δοθούν σε δύο από τα παιδιά που θα ανακαλύψουν τα κουτάκια με το σημείωμα, που θα είναι κρυμμένα εντός του πάρκου του Παυσιλύπου.
Κυριακή 17/9 2017 και ώρα 10.30 π.μ.
Ποδηλατικός δρόμος με κλήρωση 12 ποδηλάτων. Η αφετηρία θα είναι στην οδό Μπλατσούκα στο ύψος του ξενοδοχείου ΑΡΝΗ και ο τερματισμός θα γίνει στην κεντρική πλατεία Ελευθερίας. Η ποδηλατοβόλτα θα πραγματοποιηθεί στο μήκος της οδού Φαναρίου έως το ύψος της διασταύρωσης του οικισμού Κόμπελος.
Δευτέρα 18/9 έως και Παρασκευή 22/9
Ενημέρωση με επισκέψεις στα Δημοτικά Σχολεία, για τη χρήση του ποδηλάτου, από τον ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ και αρμόδιο υπάλληλο του Δήμου Καρδίτσας.
Τρίτη 19/9/2017 και Τετάρτη 20/9/2017 και ώρες 9-12 π.μ.
Επισκέψεις μαθητών στο ΠΑΡΚΟ  ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ  ΑΓΩΓΗΣ
Πέμπτη 21/9/2017
Εφαρμογή της Κυκλοφοριακής Αγωγής από τους μαθητές σας στους
ποδηλατοδρόμους της πόλης μας με τη συνοδεία της Τροχαίας
Παρασκευή 22/9/2017
ΗΜΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
Παρασκευή 22/9/2017 και ώρα 5-8 μ.μ
Πρόγραμμα Kids athletics σε συνεργασία με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ, με σκοπό την γνωριμία των μαθητών με τα αγωνίσματα του Στίβου από τον Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο ΠΕΡΣΕΑ.
Παρασκευή 22/9/2017 και ώρα 9.00 και 10.00 μ.μ.
Νυχτερινός αγώνας δρόμου THROUGT THE CITY LIGHTS 5 και 10 χιλιομέτρων κέντρο της πόλης την αντίστοιχα
Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της εβδομάδας Ευρωπαϊκή Αστικής Κινητικότητας διοργανώνονται:
1. Διαγωνισμός ζωγραφικής με θέμα το ποδήλατο, με τη συμμετοχή των παιδιών της Δ, Ε και ΣΤ τάξης Δημοτικού Σχολείου, στα πλαίσια της ώρας διδασκαλίας του μαθήματος των Εικαστικών. Ο ι ζωγραφιές θα αξιολογηθούν και οι δύο καλύτερες της κάθε τάξης συνολικά όλων των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου (συνολικά 6 ζωγραφιές), θα μπούνε στις αφίσες του Δήμου, που θα αφορούν την Εβδομάδα Ευρωπαϊκής Κινητικότητας του έτους 2018.
2. Δωρεά παλαιών ποδηλάτων, από τα παιδιά, τα οποία θα συντηρηθούν και θα εκτίθενται στις αυλές των Σχολείων όπου θα αναγράφεται το όνομα του δωρητή.

ΠΗΓΗ

Prev Έργα συνολικού προϋπολογισμού 1,2 εκατ. ευρώ για την Π. Ε. Καρδίτσας
Next Πρόσληψη ενός παιδίατρου στο ΠΕΔΥ Βόλου