Ο Δήμος Καρδίτσας συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Ασανσέρ

Τα οφέλη της κίνησης και γενικότερα της σωματικής δραστηριότητας στην Υγεία επιδιώκει να αναδείξει η πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία “Ημέρα Χωρίς Ασανσέρ”, στην οποία θα συμμετάσχει φέτος, για πρώτη φορά και ο Δήμος Καρδίτσας. Την Τετάρτη 26 Απριλίου οι πολίτες που θα επισκέπτονται το Δημαρχείο θα ενθαρρύνονται να χρησιμοποιούν τις σκάλες αντί του ασανσέρ. Με δεδομένο βέβαια οτι είναι μια εθελοντική ενεργοποίηση, τα άτομα με αναπηρίες και ιατρικές παθήσεις ή εκείνοι που απλά δεν θέλουν να πάρουν μέρος στην εκδήλωση θα μπορούν να χρησιμοποιούν κανονικά το ασανσέρ.

Η Ημέρα χωρίς Ασανσέρ οργανώνεται από τον Διεθνή Οργανισμό Αθλητισμού και Πολιτισμού (ISCA) με εθνικό εταίρο την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Πράσινες Διαδρομές, πλήρες μέλος της ISCA. Είναι μέρος της εκστρατείας της ISCA NowWeMOVE, η οποία είναι η μεγαλύτερη εκστρατεία στην Ευρώπη για την προαγωγή του αθλητισμού και της σωματικής άσκησης, η οποία ξεκίνησε το 2012.
Οι γενικοί στόχοι της εκστρατείας είναι:
– να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση σχετικά με τα οφέλη του αθλητισμού και της σωματικής άσκησης μεταξύ των ευρωπαίων πολιτών,
-να προωθήσει περισσότερες ευκαιρίες για δραστηριοποίηση στον αθλητισμό και τη σωματική άσκηση και
-να επιτρέψει την βιώσιμη και καινοτόμο ανάπτυξη ικανοτήτων στους φορείς που παρέχουν πρωτοβουλίες σωματικής άσκησης μέσω της υπεράσπισης και παροχής λύσεων με ελεύθερη πρόσβαση. Ο Διεθνής Οργανισμός Αθλητισμού και Πολιτισμού (ISCA) είναι μια παγκόσμια πλατφόρμα ανοικτή σε οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο του αθλητισμού για όλους και της φυσικής δραστηριότητας. Δημιουργήθηκε το 1995, και συνεργάζεται με 180 οργανώσεις μέλη της, διεθνείς ΜΚΟ και δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς. Έχει 40 εκατομμύρια μεμονωμένα μέλη από 74 χώρες, που αντιπροσωπεύουν μια διαφορετική ομάδα ανθρώπων που δραστηριοποιούνται με την νεολαία, τις αθλητικές και τις πολιτιστικές δραστηριότητες.

ΠΗΓΗ

Prev Βόλος: Απλήρωτοι για μήνες οι υγειονομικοί υπάλληλοι
Next Νέα επίσκεψη της Ζ. Κωνσταντοπούλου στο Βόλο