Ο Εμπορικός Σύλλογος Καρδίτσας συμμετέχει στο συλλαλητήριο για την υγεία

Ο Εμπορικός Σύλλογος Καρδίτσας συμμετέχει στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας, το οποίο διοργανώνεται με πρωτοβουλία του συλλόγου Γυναικών Νομού Καρδίτσας με τη συμμετοχή δεκάδων φορέων, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο νομός στον τομέα της υγείας, την Τετάρτη, στις 7:00 μμ, στην Κεντρική Πλατεία της πόλης.

Σε ανακοίνωσή του το διοικητικό συμβούλιο αναφέρει:

«Διεκδικούμε μαζί με άλλους φορείς του Νομού μας:

1. Κρατική χρηματοδότηση της Π.Φ.Υ. (Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας) και όλου του Συστήματος Υγείας.

2. Να μην λειτουργήσουν οι Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤοΜΥ) γιατί ουσιαστικά θα αποτελέσουν τον «ακρωτηριασμό της ΠΦΥ», οδηγώντας την σε περαιτέρω ιδωτικοποίηση. Θα λειτουργούν με εργαζόμενους με ελαστικές μορφές απασχόλησης, ενώ δεν προβλέπεται χρηματοδότησή από τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά από προγράμματα ΕΣΠΑ, την οποία ακόλουθα θα αναλάβουν Δήμοι και Περιφέρεια.

3. Κατάργηση των ασφαλιστικών εισφορών στον κλάδο υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων.

4. Κατάργηση κάθε πληρωμής για υγεία – φάρμακα, για να είναι η παροχή πραγματικά δωρεάν.

5. Πρόσληψη προσωπικού όλων των ειδικοτήτων με πλήρη, μόνιμη και αποκλειστική απασχόληση στο νοσοκομείο, ΠΕΔΥ, Κέντρα Υγείας του νομού Καρδίτσας

6. Λειτουργία δημόσιων και δωρεάν υπηρεσιών νοσηλείας στο σπίτι.

7. Δωρεάν όλες οι προληπτικές εξετάσεις.

8. Επαναχορήγηση του επιδόματος τοκετού σε όλες τις γυναίκες, και των επιδομάτων σε ΑμεΑ, χρονίως πάσχοντες, πολύτεκνες γυναίκες και μονογονεϊκές οικογένειες.
Εκτιμούμε πως οι υπηρεσίες Υγείας πρέπει να αποτελούν κατοχυρωμένο λαϊκό δικαίωμα που θα παρέχεται σε όλους δωρεάν και δε θα λειτουργεί ως εμπόρευμα ή φιλανθρωπία.
Επιβάλλεται η συμμετοχή όλων».

ΠΗΓΗ