Ο Ιατρικός σύλλογος Καρδίτσας για τις αλλαγές στις ασφαλιστικές εισφορές

Ο Ιατρικός Σύλλογος Καρδίτσας εκφράζει την έντονη αντίθεση και την αγανάκτησή του στην σχεδιαζόμενη νέα ληστρική φοροεπιδρομή της κυβέρνησης όπου ουσιαστικά αποφασίζει δραματικές αλλαγές στον υπολογισμό των ήδη υπέρογκων ασφαλιστικών εισφορών των ελευθεροεπαγγελματιών ιατρών και προβλέπει ότι από την 1η Ιανουαρίου 2018, η βάση υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών για όλους τους αυτοαπασχολούμενους θα προσδιορίζεται από τα μεικτά κέρδη της προηγούμενης χρονιάς πριν την αφαίρεση των ασφαλιστικών εισφορών. Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του διοικητικού συμβουλίου, «δημιουργείται έτσι στο ασφαλιστικό των ελευθεροεπαγγελματιών ιατρών και γενικά των αυτοαπασχολουμένων, μια νέα πλασματική φορολογητέα ύλη που εξακοντίζει τις εισφορές τους έως και +28% στις ήδη επιβαρημένες εισφορές που υπολογίζονται πλέον με βάση το εισόδημα.

Χρειάστηκαν μόνο λίγοι μήνες για να αποδειχθεί στην πράξη τόσο η προχειρότητα όσο και η ανευθυνότητα με τις οποίες σχεδιάστηκε το νέο ασφαλιστικό. Ένα ασφαλιστικό που έχει αποτύχει εισπρακτικά και έχει οδηγήσει στην κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων. Η νέα παράλογη και ακατανόητη δυσβάστακτη επιβάρυνση οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο κλείσιμο των ιατρείων, αυξάνει την μετανάστευση των νέων επιστημόνων με υψηλή εξειδίκευση, οδηγεί στη μαύρη εργασία και στην φοροδιαφυγή, μεγαλώνει την απελπισία και την αγωνία του επιστήμονα για το μέλλον του. Κατακρίνουμε την κυβερνητική αναλγησία απέναντι στο αναφαίρετο δικαίωμα των ιατρών στην εργασία και στην κάλυψη των βιοποριστικών τους αναγκών και καταγγέλλουμε τη συνεχιζόμενη φοροληστρική επιδρομή κατά της εύρυθμης λειτουργίας του ιδιωτικού ιατρείου.
Ζητούμε από τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος του νομού μας να αντιληφθούν την απελπισία που βιώνει η κοινωνία και ιδιαίτερα οι νέοι και να τολμήσουν να εμποδίσουν την περαιτέρω φτωχοποίηση του επιστημονικού δυναμικού του νομού μας».

ΠΗΓΗ

Prev Έκτακτη Νομαρχιακή Συνέλευση ΝΟΔΕ Καρδίτσας παρουσία του Θ. Καράογλου
Next Αντίθετοι οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ Καρδίτσας με την υποχρεωτική ένταξη στα νηπιαγωγεία