Ο.Λ.Β. Α.Ε.: Δεν υπήρξε ρύπανση από την ημιβύθιση του σκάφους “ΦΑΕΘΩΝ”

Δεν προέκυψε ρύπανση του θαλάσσιου χώρου από την ημιβύθιση του τουριστικού σκάφους «ΦΑΕΘΩΝ» εντός του εμπορικού λιμανιού του Βόλου, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του Οργανισμού Λιμένος Βόλου.

Όπως ανακοινώθηκε το συμβάν σημειώθηκε στις 21:45 του Σαββάτου. Συγκεκριμένα, το ιδιωτικό σκάφος αναψυχής ΦΑΕΘΩΝ Ν.Π. 9208, μήκους 18 μ. περίπου, πλοιοκτησίας ναυτικής εταιρείας με την επωνυμία «ΜΠΛΕ ΔΕΛΦΙΝΙ Ν.Ε.Π.Α.», που βρισκόταν πλαγιοδετημένο στην προβλήτα Γ΄ του εμπορικού λιμένα Βόλου, ημιβυθίστηκε από άγνωστη αιτία στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή του λιμένα. Στο σκάφος, τη στιγμή του συμβάντος, δεν επέβαινε πλήρωμα ή οιοδήποτε άλλο πρόσωπο.

Η Λιμενική Αρχή και η Ο.Λ.Β. Α.Ε. έδωσαν εντολή στην ανάδοχο εταιρεία εφαρμογής σχεδίου πρόληψης και καταπολέμησης ρύπανσης της θαλάσσιας περιοχής του λιμένα («NΟRTH AEGEAN SLOPS A.E.»), για την άμεση εγκατάσταση πλωτού φράγματος γύρω από το ημιβυθισθέν σκάφος, προς αποφυγή πιθανής ρύπανσης από πετρελαιοειδή.
Το φράγμα τοποθετήθηκε και σε έλεγχο που έγινε στον θαλάσσιο χώρο διαπιστώθηκε ότι δεν έγινε ρύπανση, ενώ τα κατάλοιπα λιπαντικών συγκρατούνται από το φράγμα που έχει τοποθετηθεί.

Η πλοιοκτήτρια εταιρεία ενημερώθηκε για να αναλάβει ενέργειες προς ανέλκυση του σκάφους και αναμένονται οι αιτήσεις στο Λιμεναρχείο για να εκδοθεί η άδεια ανέλκυσης.

ΠΗΓΗ