Ο Ν. Παππάς στην ΕΡΤ: ‘Απαντες είναι προ των ευθυνών τους (video)

 

Καμία απολύτως αβεβαιότητα δεν θα υπάρχει από την Τετάρτη και μετά που θα έχουμε καθαρή ψήφο εμπιστοσύνης, τόνισε ο Νίκος Παππάς, μιλώντας στην «Πρώτη Είδηση» της ΕΡΤ.

Παρά τις μετατοπίσεις και τις μεταλλάξεις της αντιπολίτευσης, εμείς θα έχουμε και πλειοψηφία και διευρυμένη πλειοψηφία για τη στήριξη των πρωτοβουλιών που έχουμε μπροστά μας, τόνισε ο κ. Παππάς, απαριθμώντας μεταξύ άλλων τα μέτρα προστασίας της πρώτης κατοικίας, τις 120 δόσεις και τη μείωση της ανεργίας στο 18%.

«Ανοησίες τα περί αποστασίας»

«Πιστεύουμε ότι θα έχουμε την απόλυτη στήριξη των  βουλευτών, από εκεί και πέρα ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του», επεσήμανε, εκτιμώντας ότι «βουλευτές που στήριζαν την  κυβέρνηση συνεχίζουν να τη στηρίζουν». Γι’ αυτό και είναι «ανοησίες τα περί αποστασίας», ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.

«Ο Αλέξης Τσίπρας καταφέρνει να εξασφαλίσει συναινέσεις. Κάποιοι τρέμουν μήπως τις διευρύνει κι άλλο», εκτίμησε ο Νίκος Παππάς.

Σε ερώτηση περί ανασχηματισμού ο Νίκος Παππάς επεσήμανε ότι ο πρωθυπουργός είναι ο μόνος αρμόδιος για τη συγκρότηση του Υπουργικού Συμβουλίου και έχει δείξει ότι τις αποφάσεις τις λαμβάνει «με γνώμονα και την ανανέωση και τη διεύρυνση του τόξου στήριξης της κυβερνητικής πολιτικής.»

Ο κ. Καμμένος έκανε μια επιλογή,  κατέστη σαφές ότι νομοσχέδια στη Βουλή θα τα υπερψηφίσει, εκτίμησε ο Νίκος Παππάς.

«Κανένας αιφνιδιασμός, κανένα άδειασμα»

«Δεν έχει εκπλαγεί κανείς, αφού όλο τον περασμένο χρόνο είχαμε το σίριαλ εάν οι ΑΝΕΛ μένουν ή φεύγουν, άρα δεν υπήρξε κανένας αιφνιδιασμός, κανένα άδειασμα, αλλά σταθερή πορεία προς επίλυση ενός σοβαρότατου ζητήματος της εξωτερικής πολιτικής», σημείωσε.

«Ο γείτονας έχει τις υποχρεώσεις του ολοκληρωμένες και είναι η σειρά μας»

Θετικό, χαρακτήρισε ο Νίκος Παππάς  ότι  η πΓΔΜ κάνει όλα τα βήματα που προβλέπονται.

«Η κριτική περί ετερόκλητης συμμαχίας στερείται αξιοπιστίας όταν εκτοξεύεται από συγκεκριμένα κέντρα», σχολίασε εν συνεχεία.

«Η παραφιλολογία δεν σταμάτησε και ο πρωθυπουργός ζήτησε καθαρές κουβέντες και καθαρές λύσεις», πρόσθεσε.

Εκλογές εν ευθέτω χρόνω

«Σαφής ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι εάν δεν έχουμε 151 ψήφους, εν ευθέτω χρόνω θα πάμε σε εκλογές», υπενθύμισε ο Νίκος Παππάς, μιλώντας για δήλωση που δεν επιδέχεται παρερμηνείας, ενώ επανέλαβε ότι «άπαντες είναι προ των ευθυνών τους.»

«Πρέπει να ολοκληρωθεί η κυβερνητική πορεία»

«Υπάρχει ο κίνδυνος ανάδειξης δεξιάς και ακροδεξιάς συμμαχίας, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη, όπου παρατηρούνται ανατριχιαστικές συγκλίσεις και συγγένειες. Χρειάζεται να βρεθεί απέναντι ένα ευρύ προοδευτικό μέτωπο στο οποίο χωράνε και άνθρωποι που δεν χρειάζεται να συμφωνήσουμε για τα χθεσινά και προχθεσινά τεκταινόμενα, αλλά για το αύριο», επεσήμανε ο κ. Παππάς.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ

Σχετικές ειδήσεις:Έλενα Κουντουρά: Στηρίζω ξεκάθαρα την κυβέρνηση

www.ert.gr

ΠΗΓΗ

Prev Παπαχριστόπουλος στην ΕΡΤ: Θα αποχωρήσω ακαριαία μετά την ψήφο μου υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών (video)
Next Παρουσίαση του βιβλίου "Είμαστε πια πρωταθλητές" του Β. Σκουντή