Ο ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας για την επίσκεψη του Υφ. Παιδείας Δ. Μπαξεβανάκη

Το τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή την επίσκεψη του Υφυπουργού Παιδείας κ. Δημήτρη Μπαξεβανάκη στην Καρδίτσα, την οποία υπογράφει ο κ. Βασίλης Χαλασιάς: «Με αφορμή την πρόσφατη διήμερη επίσκεψη, την Πέμπτη 28/9 και την Παρασκευή 29/09, του υφυπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Δημήτρη Μπαξεβανάκη στην περιοχή μας, ο οποίος επισκέφθηκε πολλά σχολεία και συναντήθηκε με φορείς του εκπαιδευτικού χώρου, μπορούμε να επισημάνουμε κάποιες βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στο χώρο της Παιδείας, όπως εκφράστηκαν από τον ίδιο:
«Προτεραιότητα δίνει η κυβέρνησή μας στην ειδική εκπαίδευση, καθώς σε συνθήκες κρίσης έχουμε προβεί, πέρυσι και φέτος, στην ίδρυση 34 νέων σχολείων ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, ένα εκ των οποίων είναι το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο στους Σοφάδες». Αυτά τόνισε την Παρασκευή στην Συνέντευξη Τύπου ο κ. Μπαξεβανάκης για τη στήριξη της Ειδικής Αγωγής, ο οποίος υπογράμμισε ότι ήδη όλα τα σχολεία Ειδικής Αγωγής λειτουργούν με το απαραίτητο εκπαιδευτικό προσωπικό, αλλά και το ειδικό βοηθητικό προσωπικό, καθώς έχουν το δικαίωμα να είναι ισότιμα με όλα τα άλλα σχολεία.
Μιλώντας για τα σχολεία της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης υποστήριξε: «Επικεντρώνουμε ιδιαίτερα στα σχολεία της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, καθώς τα περισσότερα από όσα επισκεφθήκαμε ήταν τα ΕΠΑΛ του Νομού, με μεγάλο στόχο να αναδειχθεί η προσπάθειά μας για την αναβάθμισή της».
Στόχος είναι τα Επαγγελματικά Λύκεια να γίνουν περισσότερο ελκυστικά για την ελληνική οικογένεια, ώστε σε ένα ορατό μέλλον η κοινωνία να αποδέχεται ότι το παιδί που τελειώνει το Γυμνάσιο, έχει μπροστά του να επιλέξει, είτε το Γενικό είτε το Επαγγελματικό Λύκειο, τα οποία είναι απολύτως ισότιμα και η επιλογή γίνεται βάσει των ενδιαφερόντων των παιδιών.

Ωστόσο, ο υφυπουργός πρόσθεσε ότι υπάρχει δρόμος ακόμα για να αλλάξουν κατεστημένες νοοτροπίες δεκαετιών και πολλή δουλειά για να αλλάξουν οι συνειδήσεις.
Επίσης, για την Επαγγελματική Εκπαίδευση, ανέφερε ότι «η ελληνική κοινωνία γνωρίζει ότι τον περασμένο Αύγουστο ανακοινώθηκε ότι οι απόφοιτοι των ΕΠΑΛ εισάγονται και στις σχολές υψηλής ζήτησης» και αναφερόμενος για την εργασιακή προοπτική των αποφοίτων των ΕΠΑΛ και την Τάξη Μαθητείας, είπε ότι ήδη 1.200 απόφοιτοι εντάσσονται στο πρόγραμμα, που συνδυάζει εκπαίδευση σε χώρους εργασίας και εργαστηριακή εκπαίδευση στο σχολείο, «θεσμός ο οποίος γίνεται δεκτός με πολύ ενθαρρυντικά αποτελέσματα και από τους μαθητές και από τους εκπαιδευτικούς, αλλά και από τους φορείς, είτε ιδιωτικούς είτε δημόσιους».
«Το πρόγραμμα αυτό, από τον επόμενο μήνα, επεκτείνεται, καθώς περισσότεροι από 3.000 απόφοιτοί μας θα συμμετάσχουν στο νέο πρόγραμμα που ξεκινάει τις επόμενες μέρες» πρόσθεσε ο υφυπουργός.
Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Μπαξεβανάκης για το Τμήμα Δασοπονίας του ΤΕΙ Θεσσαλίας που εδρεύει στην Καρδίτσα, το οποίο επισκέφθηκε, αλλά και για την επιστημονική δουλειά που γίνεται σε όλα τα τμήματα του ΤΕΙ Θεσσαλίας με έδρα την Καρδίτσα.
«Η επίσκεψή μας είχε και συμβολικό χαρακτήρα, για να υπογραμμίσουμε ότι η εξαιρετική δουλειά που γίνεται στο τμήμα αυτό, αναγνωρίστηκε από την κυβέρνησή μας και επίσης να σημειώσουμε την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στα υπόλοιπα τμήματα του ΤΕΙ που εδρεύουν στην Καρδίτσα».
Καταλήγοντας, διαπιστώνουμε ότι η διήμερη επίσκεψη του υφυπουργού Παιδείας κ. Μπαξεβανάκη στον νομό μας είχε ιδιαίτερη επιτυχία, καθώς και ο ίδιος ο υφυπουργός διαπίστωσε από κοντά την άρτια οργάνωση της εκπαίδευσης στην περιοχή μας, αλλά και η τοπική κοινωνία ενημερώθηκε για τις προτεραιότητες στο χώρο της εκπαίδευσης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ».

ΠΗΓΗ

Prev Σύσκεψη από την ΕΟΑΣ Καρδίτσας ενόψει της επίσκεψης του πρωθυπουργού στη Λάρισα
Next H Τ.Ε. Καρδίτσας του ΚΚΕ για την επίσκεψη του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης