Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει παρεμπόδιση διαγωνισμού από αντεξουσιαστές

Με κοινή  ανακοίνωσή η Νομαρχιακή Επιτροπή και οι Βουλευτές Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζουν την παρεμπόδιση της προσπάθειας αναβάθμισης και επέκτασης των υποδομών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καθώς και οποιαδήποτε επίθεση στους εργαζόμενους του ακαδημαϊκού ιδρύματος.

Η ανακοίνωσηΤο σχέδιο επέκτασης της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας μέσω ανέγερσης δυο νέων κτιριακών εγκαταστάσεων έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετά χρόνια και το έργο βρίσκεται σε στάδιο δημοπράτησης, ώστε να ξεκινήσουν οι κατασκευές των νέων κτιρίων.

Η επέκταση των εγκαταστάσεων της Πολυτεχνικής Σχολής θα αναβαθμίσει συνολικά τις υποδομές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και θα συμβάλει ώστε οι χώροι φοίτησης και έρευνας να ανταποκρίνονται όσο το δυνατόν περισσότερο στα διεθνή πρότυπα.

Πρόκειται για ένα έργο το οποίο όταν θα υλοποιηθεί θα είναι μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις του Δημοσίου στη Θεσσαλία, ύψους 55 εκατομμυρίων ευρώ, που θα επιφέρει θετικές επιδράσεις στην ποιότητα των σπουδών της Πολυτεχνικής Σχολής, προσελκύοντας τόσο φοιτητές και ερευνητές όσο και εργαζόμενους, διευκολύνοντας επιπρόσθετα τις διεθνείς συνεργασίες.

Η κατασκευή των νέων πανεπιστημιακών κτιρίων αποτελεί επίσης μία αναβάθμιση των υποδομών της πόλης του Βόλου, αφού θα μετατρέψει έναν εγκαταλελειμμένο χώρο 19 στρεμμάτων σε μία ενεργή Πανεπιστημιούπολη. Σημαντικό είναι επίσης πως στην εποχή της οικονομικής κρίσης που διανύει η χώρα μας, το έργο αυτό αναμένεται να απασχολήσει εργαζόμενους πολλών κλάδων επιφέροντας πολλαπλά οφέλη στην τοπική κοινωνία.

Στο πλαίσιο αυτό της αναβάθμισης των υποδομών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας αλλά και της πόλης μας γενικότερα, και στην καθολική προσπάθεια ενίσχυσης της δημόσιας παιδείας, η ΝΕ και οι βουλευτές Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, καταδικάζουμε την παρεμπόδιση της διαδικασίας υλοποίησης του εν λόγω έργου, καθώς και οποιαδήποτε επίθεση στους εργαζόμενους του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας.

ΠΗΓΗ

Prev Καρδίτσα: διανομή φρούτων σε τρίτεκνους
Next Δήμος Βόλου: Διαγωνισμός για περισυλλογή και φιλοξενία αδέσποτων