Ο 2ος Διεθνής Διαγωνισμός Χορωδιών της Καλαμάτας στις ΧορωδιοΓραφίες

Την Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου , στις 9 το βράδυ, στις ΧορωδιοΓραφίες, τη ραδιοφωνική παραγωγή της ΕΡΤ Βόλου για το Τρίτο Πρόγραμμα που επιμελείται και παρουσιάζει ο Γιώργος Διαμαντόπουλος, φιλοξενείται ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δήμου Καλαμάτας και του Ωδείου της πόλης, Στάθης Γυφτάκης.

Η εκπομπή μεταδίδεται την πρώτη και τρίτη Παρασκευή κάθε μήνα, από το Τρίτο Πρόγραμμα της Ε.ΡΑ, στους 90.9 και 95,6 για την Αττική ,στους 96,8 για την κεντρική Ελλάδα και στις κατά τόπους συχνότητες της χώρας στα FM, αλλά και διαδικτυακά: http://webradio.ert.gr/trito/

Για επικοινωνία με την εκπομπή, μπορείτε να αποστείλετε μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] ή μέσω της σελίδας στο facebook Χορωδιογραφίες (με ελληνικούς χαρακτήρες).

Στην εκπομπή της αυριανής Παρασκευής, για τον 2ο Διεθνή Διαγωνισμό και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας τον Οκτώβριο 2017, επικοινωνούμε και μας ενημερώνει ο Στάθης Γυφτάκης καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δήμου Καλαμάτας αλλά και του Ωδείου της πόλης.

Από τις 11 μέχρι τις 15 Οκτωβρίου 2017 πρόκειται να διεξαχθεί στην Καλαμάτα ο 2ος Διεθνής Διαγωνισμός και Φεστιβάλ Χορωδιών, που διοργανώνουν από κοινού ο Δήμος Καλαμάτας και ο διεθνής πολιτιστικός οργανισμός Interkultur.
Ο Διαγωνισμός αυτός θα φέρει κοντά τους φίλους της χορωδιακής μουσικής από όλα τα σημεία του ορίζοντα, όπως συνέβη και τον Οκτώβριο του 2015.
Όσοι το επιθυμούν, μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα www.interkultur.com και να δηλώσουν μέσω αυτής τη συμμετοχή της χορωδίας τους.
Για το 22ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρπενησίου και τον 16ο Διεθνή Διαγωνισμό Χορωδιών “Antonio Vivaldi” συνομιλούμε με τον Καλλιτεχνικό διευθυντή Γιώργο Ξενάκη
Το 22ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρπενησίου και ο 16ος Διεθνής Διαγωνισμός Χορωδιών “Antonio Vivaldi”, αποτελούν μέρος ενός σημαντικού θεσμού στον χώρο της χορωδιακής μουσικής που έχει αναπτυχθεί στον τόπο μας. Κατά τη διάρκεια του, το Καρπενήσι γίνεται πόλος έλξης, για περισσότερους από 1000 φίλους της χορωδιακής τέχνης.
Το Φεστιβάλ και ο Διαγωνισμός διοργανώνονται από το 1988, από τον Μουσικό Πολιτιστικό Σύλλογο Καρπενησίου “Antonio Vivaldi”. Καλλιτεχνικός διευθυντής και πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής είναι ο καθηγητής Γιώργος Ξενάκης, ενώ και αυτό το χρόνο οι εκδηλώσεις συνδιοργανώνονται με τον Δήμο Καρπενησίου και την περιφερειακή ενότητα Ευρυτανίας.

ΠΗΓΗ

Prev Δ.Σ. Βόλου: Κατά πλειοψηφία το Σχέδιο Αστικής Ανάπτυξης
Next Καρδίτσα: Συνεργασία Δ. Μουζακίου με Ε.Μ.Π. για μελέτη οικισμών