ΠΑΜΕ: Όλοι στο συλλαλητήριο της ΔΕΘ στις 9 Σεπτέμβρη

Σε εγρήγορση κάλεσε όλους τους πολίτες το ΠΑΜΕ Μαγνησίας ενόψει των κινητοποιήσεων το επόμενο χρονικό διάστημα με πρώτο το μεγάλο συλλαλητήριο που οργάνωσε στην  Πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη, το ερχόμενο Σάββατο 9 Σεπτέμβρη, στις 6.30 μ.μ., με δωρεάν μετακίνηση με λεωφορεία που θα αναχωρήσουν στις 2.30 το μεσημέρι από το Δημαρχείο Βόλου.

Σήμερα μέλη της Γραμματείας του ΠΑΜΕ Μαγνησίας σε συνέντευξη Τύπου, επισήμαναν διά του βουλευτή Μαγνησίας του ΚΚΕ Κώστας Στέργιου, ότι η κυβέρνηση ψεύδεται ότι θα βάλει φραγμούς στην εργοδοτική αυθαιρεσία και λαμβάνει μόνο αποσπασματικά μέτρα για την απλήρωτη, αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία. Έκανε λόγο για «μερεμέτια» στην εργατική νομοθεσία, που στην ουσία δεν αλλάζουν σε τίποτα τις ξεχαρβαλωμένες εργασιακές σχέσεις και τόνισε ότι κυβέρνηση και αντιπολίτευση δουλεύουν τους εργαζόμενους και στήνουν καβγά για το ποιος μπορεί καλύτερα να υπηρετήσει την καπιταλιστική ανάκαμψη, με μέτρα που απαντούν στις ανάγκες του κεφαλαίου και όχι για να αποκαταστήσουν μισθούς, συντάξεις και δικαιώματα και να ικανοποιήσουν τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.

Κάλεσε τους εργαζόμενους να ετοιμαστούν για νέους πιο μαζικούς αγώνες και να μη δώσουν σε κανέναν το δικαίωμα να πει ότι ο σφαγιασμός των δικαιωμάτων έχει την έγκρισή τους. Να δυναμώσουν τις εστίες αντίστασης και διεκδίκησης σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς και να απαιτήσουν αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές, κατάργηση όλων αντεργατικών και αντιλαϊκών νόμων των μνημονίων, επαναφορά των ΣΣΕ, συμβάσεις με αυξήσεις και κανένας εργαζόμενος ανασφάλιστος.

 

ΠΗΓΗ