Πανθεσσαλική Ημερίδα για την Επαγγελματική Εκπαίδευση στο ΕΠΑΛ Βελεστίνου

Προσυνεδριακή ημερίδα, Πανθεσσαλικής εμβέλειας, με θέμα «Επαγγελματική Εκπαίδευση – Δυνατότητες και Προοπτικές», θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017, στο νεόδμητο κτίριο του Επαγγελματικού Λυκείου Βελεστίνου, με πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Η συγκεκριμένη ημερίδα αποτελεί προπομπό για την οργάνωση συνεδρίου για την Επαγγελματική Εκπαίδευση στην Ελλάδα, το οποίο θα υλοποιηθεί την ερχόμενη σχολική  χρονιά.

Οι Αρχές της δράσης μπορούν να συνοψιστούν με τις λέξεις: Συμμετέχουμε – Προτείνουμε – Αλλάζουμε, Δημιουργούμε την Επαγγελματική Εκπαίδευση του 21ου αιώνα.

Στην ημερίδα θα συμμετέχουν και θα εισηγηθούν σχετικά, ο Υφυπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Δημήτριος Μπαξεβανάκης, ο Διευθυντής  Επαγγελματικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Γεώργιος Μουστάκας και ο Αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής  κ. Χαραμής Παύλος.

Επίσης, στην ημερίδα θα συμμετέχουν και θα εισηγηθούν η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ. Αναστασοπούλου Ελένη, η οποία θα αναφερθεί στον κοινωνικό ρόλο της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Σαβελίδης Σωκράτης, ο οποίος θα αναπτύξει προβλήματα και προτάσεις των Εκπαιδευτικών των Συλλόγων Διδασκόντων της Μαγνησίας, όπως αυτά συγκεντρώθηκαν και κωδικοποιήθηκαν στο πρόσφατο παρελθόν για την Επαγγελματική Εκπαίδευση.

Στην ημερίδα με ανάλογο περιεχόμενο θα εισηγηθούν Στελέχη της Εκπαίδευσης αλλά και του ευρύτερου Επαγγελματικού χώρου της Θεσσαλίας, όπως Σχολικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης  και εκπρόσωποι Επιμελητηρίων.

Τα αντικείμενα των εισηγήσεών τους αναφέρονται κυρίως σε προτάσεις, προοπτικές και χάραξη κατευθυντήριων αξόνων για την ανάπτυξη της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης ως μοχλού για την ανάπτυξη της Εθνικής Οικονομίας στον 21ο αιώνα.

Στην είσοδο του χώρου της δράσης θα υπάρχει έκθεση δημιουργημάτων και εκπαιδευτικών καινοτομιών των μαθητών των Επαγγελματικών Λυκείων και Εργαστηριακών Κέντρων της Μαγνησίας.

Την ημερίδα οργανώνει η Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας,  το Τμήμα Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας , η Διεύθυνση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και το Επαγγελματικό Λύκειο Βελεστίνου.

Η ημερίδα απευθύνεται σε Διευθυντές και Εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, σε άτομα που δραστηριοποιούνται στη Σχολική Εκπαίδευση, σε όσους έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για θέματα που αφορούν την Τεχνική και Επαγγελματική Εκπαίδευση, αλλά και σε οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο.

ΠΗΓΗ