Παράσταση διαμαρτυρίας στην Αποκεντρωμένη για την αξιολόγηση

Ελάχιστα ήταν τα μέλη του ΠΑΜΕ Δημοσίου που πραγματοποίησαν σήμερα το μεσημέρι παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας, επιδίδοντας υπόμνημα με το οποίο ζητούν την απόσυρση της τροπολογίας Γεροβασίλη για την αξιολόγηση στο Δημόσιο.

Όπως ανέφερε ο Βασίλης Τίρχας, μέλος του Δ.Σ. του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ  και γραμματέας του Συλλόγου Δασκάλων, η αξιολόγηση πρακτικά σημαίνει ιδιωτικοποιήσεις, επιχειρηματική λειτουργία των υπηρεσιών, κινητικότητα, απολύσεις και περικοπές μισθών. «Η τροπολογία Γεροβασίλη εκβιάζει τους συναδέλφους, χρειάζεται να απαντήσουμε μαζικά με καθολική συμμετοχή στην απεργία – αποχή», τόνισε.

Την συμπαράστασή της στον αγώνα που κάνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι ενάντια στην αξιολόγηση, εξέφρασε η Γιάννα Παπαδημητρίου,  πρόεδρος του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων της περιφέρειας Πρωτοδικείου Βόλου.  Επισήμανε ότι από τα μνημόνια έχουν πληγεί όλες οι επαγγελματικές τάξεις και πρέπει να υπάρξει μαζική αντίδραση. «Όλα αυτά ήταν μνημονιακές υποχρεώσεις και πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι δεν είναι θέμα μιας ομάδας και μιας μερίδας εργαζομένων, αλλά μνημονιακή υποχρέωση να κατέβουν οι μισθοί και οι συντάξεις για τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα».

Τιμωρητικό χαρακτήρισε το μέτρο της αξιολόγησης για τους δημοσίους υπαλλήλους η κ. Παπαδημητρίου, και φανερώνει ότι στόχος είναι η συμπύκνωση δομών και υπηρεσιών, απολύσεις ενώ εξήγησε ότι  με την κινητικότητα οι υπάλληλοι θα βρεθούν σε υπηρεσίες χαμηλότερης σημασίας.

ΠΗΓΗ