Παράταση των οικονομικών υποχρεώσεων ζητά το ΕΒΕ Καρδίτσας

Επιστολή στα Υπουργεία Οικονομικών και Οικονομίας και Ανάπτυξης απέστειλε ο πρόεδρος του ΕΒΕ Καρδίτσας κ. Β. Παππάς, ζητώντας παράταση των προθεσμιών για την πληρωμή των οικονομικών υποχρεώσεων των επαγγελματιών προς τα ασφαλιστικά ταμεία και τη ΔΟΥ που αφορούν στον Ιανουάριο λόγω της κακοκαιρίας που έπληξε την περιοχή μας και που είχε ως αποτέλεσμα να πληγούν οικονομικά οι επιχειρήσεις.

Αναλυτικά η επιστολή του κ.Παππά που κοινοποιείται στους Βουλευτές του νομού μας, τον Περιφερειάρχη, τον Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας και τους Δημάρχους του νομού μας: «Όπως γνωρίζετε ο Νομός Καρδίτσας αλλά και όλη η Θεσσαλία πλήττεται το τελευταίο δεκαπενθήμερο από ένα ισχυρό κύμα κακοκαιρίας με ιδιαίτερα δυσμενείς επιπτώσεις για τις επιχειρήσεις – μέλη του Επιμελητηρίου μας. Αποτέλεσμα του γεγονότος αυτού είναι πολλές επιχειρήσεις να μείνουν κλειστές ή να υποστούν ζημιές και φυσικά η κίνηση στην αγορά να σημειώσει ιδιαίτερη πτώση παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε περίοδο εκπτώσεων.
Για τους παραπάνω λόγους σας μεταφέρουμε αίτημα των μελών μας για παράταση μέχρι 30/3/2017 των προθεσμιών για την πληρωμή των οικονομικών υποχρεώσεων τους προς τα ασφαλιστικά ταμεία και τη ΔΟΥ που αφορούν στον Ιανουάριο.Με τον τρόπο αυτό οι επιχειρηματίες θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν χωρίς να χάσουν τυχόν ρυθμίσεις χρεών που έχουν γίνει αλλά και να παραμείνουν συνεπείς στις λοιπές οικονομικές τους υποχρεώσεις. Βέβαιοι ότι θα εξετάσετε με προσοχή το αίτημα των επιχειρηματιών του νομού μας, όπως άλλωστε έχει γίνει και για άλλες περιοχές της Ελλάδας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων».

ΠΗΓΗ

Prev Πρόεδρος ΔΕΥΑΜΒ: «Αναλαμβάνω την ευθύνη – Η παραίτησή μου στο Δήμαρχο»
Next Οδηγό τοπικών επιχειρήσεων εξέδωσε ο Δήμος Καρδίτσας