Παρέμβαση Συμμαχίας για το Νερό στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Παρέμβαση πραγματοποίησαν σήμερα δεκάδες μέλη της «Συμμαχίας για το Νερό» στα γραφεία της Περιφέρειας Θεσσαλίας στο Βόλο όπου συναντήθηκαν με την Αντιπεριφερειάρχη προκειμένου να ενημερωθούν για το μείζον πρόβλημα της ρύπανσης του Παγασητικού Κόλπου.

Η αντιπεριφερειάρχης κα Κολυνδρίνη διαβεβαίωσε τους συμμετέχοντες στην παράσταση διαμαρτυρίας ότι και εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται και πρόστιμα έχουν επιδοθεί προς τη ΔΕΥΑΜΒ. Τα μέλη της «Συμμαχίας για Νερό» ανήρτησαν πανό στο χώρο ζητώντας να ενεργήσει πιο αποτελεσματικά η Περιφέρεια προκειμένου να μην καταστραφεί το υδάτινο περιβάλλον του Παγασητικού.

Ένα πάντως είναι το σίγουρο ότι ο βιολογικός καθαρισμός λειτουργεί πλημμελώς και ότι η Δημοτική Αρχή πάει να τον ξεπουλήσει κρύβοντας το πρόβλημα κάτω από το χαλί της ιδιωτικοποίησης. Η «Συμμαχία για το Νερό» δεν θα σταματήσει τις δράσεις της αν δεν σταματήσει το ξεπούλημα αυτού του νευραλγικού στοιχείου της ΔΕΥΑΜΒ και αν δεν επανέλθει στην πρότερη ορθή λειτουργία του. Οι παραλίες μας και η θάλασσά μας έχει τεθεί σε κίνδυνο και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να τις ρυπάνει προκειμένου να βγάλει κέρδος σε βάρος της τσέπης του βολιώτη.

Ο αγώνας για ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του Βιολογικού Καθαρισμού συνεχίζεται…

ΠΗΓΗ