Παρεμβάσεις 1,5 εκ. ευρώ σε έργα αντιστήριξης στη Μαγνησία

Σημαντικές παρεμβάσεις, συνολικού προϋπολογισμού 1.582.150€, στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο του Νομού Μαγνησίας, που έχουν να κάνουν με κατασκευή τοιχίων αντιστήριξης και αποκατάσταση ερεισμάτων και οδοστρωμάτων από καταπτώσεις βράχων, πραγματοποιεί η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων, κάποιες από τις οποίες έχουν ήδη ολοκληρωθεί, ενώ κάποιες άλλες είναι σε εξέλιξη.

Πιο συγκεκριμένα, στα πλαίσια της εργολαβίας «Συντήρηση Αποκατάσταση Οδικού Δικτύου Ν. Μαγνησίας (Τεχνικά)», ολοκληρώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες, οι τεχνικές εργασίες αποκατάστασης τοιχίου συγκράτησης καταπτώσεων στην είσοδο του χωριού Σταγιάτες, το οποίο είχε υποστεί εκτεταμένες βλάβες μετά από εκτεταμένη κατολίσθηση μεγάλων τεμαχίων βράχων. Επίσης ολοκληρώθηκαν, οι τεχνικές εργασίες κατασκευής τοιχίου αντιστήριξης στην Επαρχιακή Οδό Βόλου-Πορταριάς, στην περιοχή της Ανακασιάς, και αποκατάσταση του ερείσματος και του οδοστρώματος , το οποίο είχε εκτεταμένες βλάβες συνεπεία υποσκαφής.

Σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Κολυνδρίνη ανέφερε «Σε απόλυτη συνεργασία με τον Περιφερειάρχη κ. Αγοραστό, τις Τεχνικές μας Υπηρεσίες και τους Δήμους, ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών και πραγματοποιούμε έργα ουσίας, που έχουν να κάνουν πρωτίστως με την ασφάλεια διερχόμενων οδηγών και κατοίκων κυρίως περιοχών του ορεινού όγκου, που πλήττονται ειδικά μετά από ισχυρά καιρικά φαινόμενα από καταπτώσεις λάσπης και βράχων. Ιεραρχούμε τα προβλήματα και τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, βάζουμε προτεραιότητες και υλοποιούμε έργα, με στόχο την ασφάλεια των πολιτών».

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ