Παρουσία της Κατερίνας Παπανάτσιου η αυριανή παρέλαση

Παρουσία της υφυπουργού Οικονομικών Κατερίνας Παπανάτσιου θα πραγματοποιηθεί η φετινή παρέλαση στην παραλία του Βόλου για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου. Σήμερα στις 11 το πρωί πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στη μνήμη των αγωνιστών, στο μνημείο των Ηρώων στην παραλία της πόλης από μαθητές της Α’θμιας και Β’θμιας Εκπαίδευσης.  Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται αύριο με την παρέλαση στην παραλία από 45 σχολεία μεταξύ των οποίων 27 Δημοτικά και 15 Γυμνάσια και Λύκεια καθώς επίσης πέντε τμήματα προσκόπων και 22 πολιτιστικοί σύλλογοι. Συνολικά θα παρελάσουν 3000 άτομα εκ των οποίων 2000 είναι μαθητές.

«Ημέρα μνήμης για να αποκτήσουμε ιστορική αυτογνωσία και μέρα που μας διδάσκει διαχρονικά ότι, δεν πρέπει να συμβιβαζόμαστε, να λέμε συνεχώς ΝΑΙ» χαρακτήρισε την 28η Οκτωβρίου η αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη. «Τα ΟΧΙ εκείνων των εποχών να έχουν μια διαχρονική αξία τέτοια, που συνάδει με την αντίστασή μας απέναντι σε κάθε πλαίσιο φασισμού ολοκληρωτισμού και βίας». Μάλιστα πρόσθεσε ότι δε θα υπάρχουν έκτακτα μέτρα ασφαλείας».

Ο Διευθυντής Β’ Βάθμιας Εκπαίδευσης Σωκρ. Σαβελίδης, τόνισε ότι σήμερα, όλοι οι μαθητές της Ελλάδας με την ελληνική σημαία ψηλά αγωνίζονται για μια Ελλάδα ελεύθερη δημοκρατική, χωρίς φασισμό, ναζισμό ή μορφής ολοκληρωτισμό. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, «κατακτούν τη γνώση, εκείνη τη γνώση που θα τους βοηθήσει σε μερικά χρόνια να την αξιοποιήσουν και να προσφέρουν στην κοινωνία. Σήμερα οι μαθητές μας αγωνίζονται και κατακτούν».

Ο Διευθυντής Α’ Βάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Γ. Πολύζος, τόνισε μεταξύ άλλων «Είμαστε εδώ σήμερα για να αποτίσουμε φόρο τιμής στους ανθρώπους που με το αίμα τους έγραψαν μια από τις πιο χρυσές σελίδες της ελληνικής ιστορίας. Στους ανθρώπους που μας διδάσκουν ότι μπορούμε να πετύχουμε εκπληκτικά πράγματα, όταν είμαστε ενωμένοι. Αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση και πρέπει να είναι στη μνήμη μας στις δύσκολες στιγμές που περνάμε».

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Prev Στο Βόλο η Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος
Next Αγιασμός ενάρξεως στο Παράρτημα της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής στον Αλμυρό