Πολιτικές εξελίξεις ενόψει Συμφωνίας Πρεσπών και σεναρίων αποχώρησης ΑΝΕΛ

Μοιράσου το άρθρο:

Καθοριστικά τα επόμενα 24ωρα για την κυβέρνηση, στη σκιά των σεναρίων περί αποχώρησης των ΑΝΕΛ. Την Παρασκευή αναμένεται τελικά η πολυαναμενόμενη συνάντηση των δύο κυβερνητικών εταίρων, ενώ σήμερα συνεδριάζουν ορισμένα όργανα πολιτικών κομμάτων.

Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος φαίνονται αποφασισμένοι να ανοίξουν τα χαρτιά τους, σχετικά με το μέλλον του κυβερνητικού συνασπισμού.

Η κυβέρνηση, δια στόματος κυβερνητικών και κομματικών στελεχών, διαμηνύει ότι έχει την πλειοψηφία, όχι μόνο για τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και για οποιαδήποτε κρίσιμη ψηφοφορία και ταυτόχρονα καλεί την αξιωματική αντιπολίτευση να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας.

Στις 10:00 το πρωί συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ και στις 11:00 η Εκτελεστική Επιτροπή των Ανεξάρτητων Ελλήνων στα γραφεία του Κινήματος στη Βουλή. Στην τελευταία δεν θα συμμετάσχει η υφυπουργός Εσωτερικών Μαρίνα Χρυσοβελώνη, καθώς, όπως ανέφερε, δεν ενημερώθηκε έγκαιρα και όταν προσκλήθηκε τηλεφωνικά, δεν της γνωστοποιήθηκε η ατζέντα.

Υπό την προεδρία του Κυριάκου Μητσοτάκη, θα συνεδριάσει στις 16:30, η νέα Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ που αναδείχθηκε από το 12ο Τακτικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

«Ναι στη συμφωνία των Πρεσπών – Οχι σε ψήφο εμπιστοσύνης» αποφάσισε το ΠΟΤΑΜΙ, επισημαίνοντας ότι
αν οι ΑΝΕΛ αποχωρήσουν από την κυβερνητική πλειοψηφία, η χώρα πρέπει να οδηγηθεί σε εκλογές.

www.ert.gr

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ