“Προσχηματική και τρομοκρατική” η δίωξη κατά της Εύης Καρυδάκη

Τη στήριξη της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΕ ΟΤΑ έχει η γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ Μαγνησίας και μέλος της ΔΑΣ ΟΤΑ, Εύη Καρυδάκη, αναφορικά με τη δίωξη της δημοτικής αρχής εναντίον της για το γεγονός ότι έσκισε το έντυπο της αξιολόγησης. Στελέχη των δύο Ομοσπονδιών χαρακτήρισαν τη δίωξη “προσχηματική και με σκοπό να τρομοκρατήσει τη συνδικαλίστρια” και κατήγγειλαν τη δημοτική αρχή για “ανάρμοστη συμπεριφορά”, καθώς δεν δέχεται να συναντηθεί μαζί τους γι αυτό το σοβαρό θέμα. Σημειώνεται ότι σήμερα η κ. Καρυδάκη κατέθεσε, όπως προβλέπει ο κώδικας την “απολογία” της για το περιστατικό, απολογία που η ίδια χαρακτήρισε πολιτική θέση.

Όπως επισήμανε σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε έξω από το δημαρχείο, ο Αλέκος Αρβανιτίδης, μέλος εκτελεστικής γραμματείας του ΠΑΜΕ και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής ΑΔΕΔΥ, η δίωξη κατά της κ. Καρυδάκη είναι άδικη και κάλεσε τη δημοτική αρχή “να αλλάξει ρότα και να ταχθεί με τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων και να σταθεί δίπλα τους. Αυταπάτες δεν έχουμε. Αλλά θα μας έχει κάθε μέρα μπροστά της στο βαθμό που κρατά αυτή τη στάση”, ξεκαθάρισε. Επιπλέον κάλεσε το σύλλογο εργαζομένων να πάρει θέση και να καταδικάσει τη δίωξη όπως έχουν κάνει οι ομοσπονδίες και τα συνδικάτα.

Ο κ. Αρβανιτίδης τόνισε ότι στελέχη του ΠΑΜΕ διώκονται γιατί αντιδρούν στις επιλογές του κρατικού μηχανισμού αλλά και κάποιων δημοτικών αρχών. “Η κ. Καρυδάκη έχει την πλέρια στήριξη των συνδικάτων γιατί διώκεται άδικα και προσχηματικά. Αυτό αφορά όλα τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους και αυτό πρέπει να σταματήσει. Προσχηματική και με τρομοκρατικό χαρακτήρα είναι η δίωξη κατά της κας Καρυδάκη, η οποία πήρε το κενό έντυπο της αξιολόγησης, το υπέγραψε και είπε πάρτε το και δεν αξιολογούμαι. Αυτή ήταν η κατεύθυνση των των ομοσπονδιών εδώ και χρόνια. Βάζαμε το όνομα απλά και το δίναμε στην υπηρεσία. Μετά ελήφθη απόφαση για αποχή από την αξιολόγηση. Και η κ. Καρυδάκη στην ουσία αντέδρασε ζητώντας το και σκίζοντάς το. Εμείς αυτά τα καίγαμε μπροστά στην αρμόδια υπουργό. Η δημοτική αρχή πρέπει να σταματήσει αυτή την υπόθεση”. Επιπλέον χαρακτήρισε επιλεκτική την “ευαισθησία της δημοτικής αρχής” η οποία δεν έκανε ΕΔΕ για τον τραυματισμό της κ. Καρυδάκη στις 29 Ιουνίου, ημέρα απεργίας, που απεργοσπάστης θέλησε να μπει στο χώρο με το μηχανάκι του με αποτέλεσμα να την τραυματίσει στο πόδι.

Χαρακτήρισε το κατηγορητήριο σοβαρό, καθώς κάνει λόγο για ανάρμοστη συμπεριφορά δημοσίου υπαλλήλου εντός και εκτός υπηρεσίας. “Αυτό δεν μπορεί να περάσει έτσι. Το σωματείο εργαζομένων στο δήμο πρέπει να ξαναδεί τη θέση του. Δεν μπορεί να διώκεται συνδικαλίστρια, γραμματέας του σωματείου και να μην έχει πάρει θέσει να σταματήσει η δίωξη. Σήμερα το συζητά το Δ.Σ. της ΑΔΕΔΥ και η πλειοψηφία θα εκδώσει ανακοίνωση στήριξης .Δεν μπορεί να παίρνει ΑΔΕΔΥ απόφαση και το σωματείο να μην παίρνει θέση” τόνισε.

Ο κ. Αρβανιτίδης χαρακτήρισε “μικρό το κακό” που η συνέντευξη τύπου δόθηκε έξω από το δημαρχείο, μετά το έγγραφο της δημοτικής αρχής προς την κ. Καρυδάκη ότι θα έχει πειθαρχικές διώξεις επειδή χρησιμοποίησε χωρίς άδεια το χώρο του δημοτικού συμβουλίου για να δοθεί συνέντευξη τύπου, που κατά τη δημοτική αρχή αφορούσε προσωπικό της πρόβλημα. Η ίδια η κ. Καρυδάκη επισήμανε ότι ποτέ στο παρελθόν δεν είχε χρειαστεί να ζητηθεί άδεια για να δοθεί συνέντευξη Τύπου παράταξης του συλλόγου των εργαζομένων και κάλεσε όλους να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται και στο Βόλο στις 9 Νοεμβρίου ενάντια στα μέτρα που λαμβάνονται και τους νόμους που “σφαγιάζουν εργασιακά δικαιώματα κι όχι μόνο”.

Στη συνέντευξη τύπού, παρόντες εκτός από τον κ. Αρβανιτίηδη ήταν και ο Ζήσης Γκαραλιάκος στέλεχος του ΠΑΜΕ, μέλος γενικού συμβουλίου ΠΟΕ-ΟΤΑ και η Ευγενία Παπαδοπούλου, μέλος Δ.Σ. συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ από τη ΔΑΣ ΟΤΑ.

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Prev Συνελήφθησαν επτά άτομα στο Βόλο, κατηγορούμενα για κατοχή ναρκωτικών ουσιών
Next Η Κίνηση Πολιτών Ν.Καρδίτσας στην πανελλαδική κινητοποίηση κατά των πλειστηριασμών