Πρόεδρος Α.Σ. Πηλίου: Αθέμιτος ανταγωνισμός η πρωτοβουλία Νικήτα Πρίντζου

Αθέμιτο ανταγωνισμό αποτελεί για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς της Μαγνησίας η πρωτοβουλία του αγροτικού συνεταιρισμού Βόλου να καλύψει τα έξοδα των δηλώσεων ΟΣΔΕ για τους αγρότες μέλη του, αλλά και για κάποιους μικροακαλλιεργητές από τη Μαγνησία, όπως ανακοίνωσε προχθές ο Νικήτας Πρίντζος, πρόεδρος του Δ.Σ. Αυτό επισήμανε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πηλίου και Β. Σποράδων Γιάννης Διαννελάκης μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου.

“Ο κ. Πρίντζος είναι επικεφαλής ενός υγιούς συνεταιρισμού και μπορεί να προβαίνει σε τέτοιες πρωτοβουλίες, όμως ήδη αυτό έχει επιπτώσεις για μας. Ελαιοπαραγωγοί έρχονται και ρωτούν τις δικές μας τιμές που τις έχουμε μειώσει σε σχέση με πέρυσι, αλλά μας απαντούν, ακριβά είναι θα πάμε να κάνουμε τη δήλωση στον Α.Σ. Βόλου”, ανέφερε ο κ. Διανελλάκης. Τόνισε ότι δεν είναι δυνατόν ο κ. Πρίντζος να μιλά “για διερεύνηση περίπτωσης να κάνει δωρεάν δήλωση σε μικροκαλλιεργητές από την υπόλοιπη Μαγνησία” όταν όλοι οι καλλιεργητές του Πηλίου έχουν ένα ή δύο κτήματα σε σχέση με τα στρέμματα που διαθέτουν οι αγρότες μέλη του Α.Σ. Βόλου. “Αυτό σημαίνει ευθεία παρέμβαση στις δικές μας περιοχές”. Επιπλέον ανέφερε ότι ο Α.Σ. Πηλίου και Β. Σποράδων έχει επενδύσει στη διαδικασία κατάθεσης δηλώσεις ΟΣΔΕ και πέρυσι αναδείχθηκε η πρώτη πύλη εισαγωγής δεδομένων. Από αυτή τη διαδικασία, μέχρι τώρα ο Συνεταιρισμός είχε έσοδα από 120.000 έως 150.000 ευρώ αλλά από αυτά μόνο ένα 20% μένει ως καθαρό κέρδος στην οργάνωση. Επιπλέον ανέφερε ότι από φέτος οι τιμές που ζητούν από τους παραγωγούς κυμαίνονται μεταξύ 30-80 ευρώ, ανάλογα με τον αριθμό των κτημάτων που διαθέτουν. “Ο κ. Πρίντζος έχει και τα χρήματα και τη φιλοδοξία να διεκδικήσει θέσεις και αξιώματα και να χαϊδεύει τα αυτιά των αγροτών. Όμως πρόκειται για αθέμιτο ανταγωνισμό” επισήμανε ο κ. Διανελλάκης.

Επιπλέον επισήμανε ότι βασικό πρόβλημα για τους αγρότες του Πηλίου αποτελούν οι δασικές χάρτες και το γεγονός ότι μπορεί ένας αγρότης για να δικαιωθεί στο τέλος μπορεί να κληθεί να πληρώσει πολλά χρήματα. “Εμείς αυτό που ζητάμε είναι όσοι αγρότες έχουν κάνει δήλωση ΣΔΕ Για χρόνια οι εκτάσεις που φαίνονται καλλιεργήσιμες να μην αμφισβητούνται ως δασικές. Αυτό θα πρέπει να κάνει η κυβέρνηση που για την ώρα μας το υπόσχεται προφορικά και δεν κάνει κάτι παρά ασχολείται με τις παρατάσεις και τα φραγκοδίφραγκα εισφορές στον ΕΛΓΑ” τόνισε ο κ. Διανελλάκης

ΠΗΓΗ