Πρόσκληση ΕΛΜΕ Μαγνησίας για υποδοχή προσφυγόπουλων

H ΕΛΜΕ Μαγνησίας καλεί εκπαιδευτικούς και μαθητές να δώσουν το αγωνιστικό παρόν για το καλωσόρισμα των προσφυγόπουλων στο 10ο Γυμνάσιο Βόλου. Σε ανακοίνωσή της τονίζει πως απαιτείται όλα τα προσφυγόπουλα να εγγραφούν στα σχολεία και να προσληφθεί εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό για την κάλυψη των αναγκών τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Μαγνησίας: «Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Μαγνησίας χαιρετίζει την ένταξη των Σύριων προσφυγόπουλων της περιοχής στο Δημοτικό Σχολείο. Χαιρετίζουμε την παρουσία των εκπαιδευτικών της Μαγνησίας και των πολιτών της Ν. Ιωνίας και του Βόλου στην υποδοχή των προσφυγόπουλων την πρώτη μέρα των μαθημάτων τους στο 9ο Δ.Σ. της Ν. Ιωνίας. Γνωρίζουμε πως η συμμετοχή μας στην υποδοχή και η απαίτηση μας τα προσφυγόπουλα να έχουν πρόσβαση χωρίς αστερίσκους στο εκπαιδευτικό μας σύστημα δεν αποτελεί φιλανθρωπία ούτε απλά αλληλεγγύη, αλλά χρέος ανθρωπιστικό και καθήκον ταξικό.

Καταδικάζουμε απερίφραστα την τραμπούκικη επίθεση της ναζιστικής, εγκληματικής Χρυσής Αυγής στο Πέραμα, ενάντια σε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές. Καταδικάζουμε κάθε φανερή ή κρυπτο-φασιστική απόπειρα εμπόδισης του δικαιώματος της μόρφωσης, ρατσιστικών διακρίσεων και γενικότερα στέρησης ανθρώπινων δικαιωμάτων, ειδικά σε παιδιά.

Χαιρετίζουμε την επερχόμενη λειτουργία και του τμήματος για τα προσφυγόπουλα του Γυμνασίου και καλούμε για την άμεση έναρξη των μαθημάτων. Καλούμε την εκπαιδευτική κοινότητα και ειδικά τους συναδέλφους της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να δώσουμε και πάλι ενωτικό – αγωνιστικό παρόν στο καλωσόρισμα των παιδιών, στο απογευματινό τμήμα (ΔΥΕΠ) του 10ου Γυμνασίου Βόλου. (Θα υπάρξει ανακοίνωση μόλις γίνει γνωστή η ημέρα).
Απαιτούμε την εγγραφή όλων των παιδιών των προσφύγων και μεταναστών στο δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα, χωρίς κανέναν αποκλεισμό, μέχρι να ικανοποιηθεί το αίτημα τους για μετεγκατάσταση σε χώρους προορισμού. Απαιτούμε την πλήρη υγειονομική κάλυψη και την πρόσληψη με μαζικούς, μόνιμους διορισμούς του αναγκαίου εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών όλων των παιδιών».

ΠΗΓΗ