Πρόστιμα ύψους 126.600 ευρώ για παραβάσεις αρμοδιότητας υπηρεσιών ΠΕΜΣ

Πρόστιμα ύψους 126.600 ευρώ επέβαλλαν το Τμήμα Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας και η Διεύθυνση Ανάπτυξης της Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων, στο πλαίσιο ελέγχων σε όλη τη Μαγνησία από την 1η Ιουνίου 2017 έως και 31 Οκτωβρίου 2017.

Οι αυτοψίες του αφορούσαν σε έλεγχο για διαρροή λυμάτων, σε αγωγούς λυμάτων, σε επιχειρήσεις για λήψη δειγμάτων επεξεργασμένων υγρών αποβλήτων, σε υγειονομικούς ελέγχους επιχειρήσεων και ξενοδοχειακών μονάδων, σε ελέγχους γεωτρήσεων και αρδευτικών γεωτρήσεων, σε μετρήσεις θορύβου μηχανολογικών εγκαταστάσεων επιχειρήσεων, σε ελέγχους ρίψης βοθρολυμάτων, απόρριψης σκουπιδιών και μπαζών, εναπόθεσης προϊόντων εκσκαφών, σε ελέγχους για περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις, σε ελέγχους για παράνομη αμμοληψία και για ανεξέλεγκτες καύσεις. Επιπλέον η Διεύθυνση Ανάπτυξης πραγματοποίησε ελέγχους που αφορούσαν σε δείγματα βυτιοφόρων, σε παραβάσεις ωραρίων λειτουργίας καταστημάτων και επιχειρήσεων, σε ελέγχους σε κυλικεία και γενικότερα σε ελέγχους που αφορούν στη λειτουργία των καταστημάτων και στο υπαίθριο εμπόριο.

Σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Κολυνδρίνη ανέφερε «τόσο το Τμήμα Περιβάλλοντος, όσο και η Διεύθυνση Ανάπτυξης προχωρούν σε διεξοδικούς ελέγχους και σύνταξη εκθέσεων αυτοψιών. Με ελάχιστο προσωπικό προσπαθούμε να ανταποκριθούμε, με τους λιγοστούς υπαλλήλους μας πολλές φορές να καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες και πέραν του ωραρίου τους, προκειμένου να ολοκληρώσουν την πραγματοποίηση των αυτοψιών και των διαδικασιών που προβλέπονται. Είμαστε ξεκάθαροι στο ότι πρόστιμα επιβάλλονται με τον τρόπο που προβλέπει ο Νόμος και οι ισχύουσες νομοθετικές διατάξεις. Ο άνθρωπος, η Δημόσια Υγεία και το περιβάλλον που είναι το σπίτι όλων μας, αποτελούν προτεραιότητα για μας».

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Prev Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για τις εφημερίες
Next Βόλος: Στα ίχνη κυκλώματος μαστροπών με πανελλαδική δράση η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας