Πρόταση ψηφίσματος υπέρ των κτηνοτρόφων από τη Δύναμη Βόλου

Πρόταση ψηφίσματος υπέρ των κτηνοτρόφων κατέθεσε στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου η δημοτική παράταξη «ΔΥΝΑΜΗ ΒΟΛΟΥ» με επικεφαλής Μιχ. Μιτζικό, με αφορμή το πλήγμα που δέχθηκε η ελληνική κτηνοτροφία με την υπογραφή συμφωνίας Ε.Ε.-Καναδά CETA, την οποία ψήφισε ο υπουργός της κυβέρνησης στο συμβούλιο υπουργών της Ε.Ε.

Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη συμφωνία φέρει ένα ακόμη πλήγμα στους κτηνοτρόφους της περιοχής και την χαρακτηρίζουν έγκλημα για τον κλάδο και οι παροικούντες την …Ιερουσαλήμ εκτιμούν ότι η εφαρμογή της συμφωνίας θα μηδενίσει την πρωτογενή παραγωγή.

Επιπλέον, δέκα ημέρες μετά την υπογραφή της συμφωνίας η τιμή του αιγοπρόβειου γάλακτος στην περιοχή μειώθηκε κατά 2-3 λεπτά του ευρώ.

H πρόταση Ψηφίσματος

Κύριε Πρόεδρε,

Καταθέτουμε ψήφισμα προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου σχετικά με τα σημαντικότατο πρόβλημα που ανέκυψε με την συμφωνία ΕΕ-Καναδά (CETA) και τις επιπτώσεις της στους κτηνοτρόφους και τυροκόμους της περιοχής μας.

Η συγκεκριμένη συμφωνία φέρει ένα ακόμη πλήγμα στους κτηνοτρόφους της περιοχής και την χαρακτηρίζουν έγκλημα για τον κλάδο (βλ. Δηλώσεις προέδρου ΕΑΣ Βόλου) και οι εκπρόσωποι του κτηνοτροφικού κλάδου δηλώνουν επισήμως ότι η εφαρμογή της συμφωνίας θα φέρει καίριο πλήγμα στην πρωτογενή παραγωγή.

Ήδη δέκα ημέρες μετά την υπογραφή της συμφωνίας η τιμή του αιγοπρόβειου γάλακτος στην περιοχή μειώθηκε κατά 2-3 λεπτά του ευρώ.

-Επειδή η φέτα είναι ο λευκός χρυσός της χώρας και ειδικοί του κλάδου δηλώνουν ότι θα πάψει να αποτελεί brand name και με την παραπάνω συμφωνία αναμένεται να πάψει de facto αλλά και τυπικά να είναι ΠΟΠ

-Επειδή πρέπει να στηριχτεί ο πρωτογενής τομέας που είναι η ατμομηχανή της Ελληνικής οικονομίας και που με την συγκεκριμένη συμφωνία οι κτηνοτρόφοι έχουν ζοφερό παρόν και μέλλον

Ζητούμε από το Δημοτικό Συμβούλιο να ψηφίσει ομόφωνα το συγκεκριμένο ψήφισμα στήριξης στον αγροκτηνοτροφικό κλάδο της περιοχή μας.

ΠΗΓΗ

Prev Ενάντια στην καύση RDF η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία
Next Βασίλης Λεβέντης: Καταστροφικές δύο εκλογικές αναμετρήσεις το 2017