Π. Καμμένος: Εκτενέστερος ρόλος της Α.Σ. σε νησιά και παραμεθόριο

ΤΟΝΙΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ 1η ΤΑΞΑΣ ΣΤΟ ΣΤΕΦΑΝΟΒΙΚΕΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ –

Τη διαβεβαίωση ότι, εντός του επομένου έτους, η Αεροπορία Στρατού θα αναλάβει μια πολύ εκτενέστερη αποστολή από αυτή που ήδη, έχει, στα νησιά και στην παραμεθόριο, έδωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνος Καμμένος, από την 1η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας, όπου παραβρέθηκε, για τις εκδηλώσεις προς τιμήν του προστάτη του Σώματος, Προφήτη Ηλία, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ, Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο υπουργός, ο στόχος αυτός, που είναι κοινός για την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, θα επιτευχθεί, όχι μόνο με την συντήρηση, αλλά και με την ανανέωση των υφιστάμενων μέσων που διαθέτει, ώστε να καταστεί η Αεροπορία Στρατού ακόμη πιο ισχυρή.

Απευθυνόμενος στα στελέχη της Αεροπορίας Στρατού, ανέφερε πως, πέρα από την ύψιστη αποστολή της υπεράσπισης της εδαφικής ανεξαρτησίας και ακεραιότητας της πατρίδας, προσφέρουν ανυπολόγιστο έργο στην κοινωνία και ανεκτίμητες υπηρεσίες, όπως η διαφύλαξη της ανθρώπινης ζωής και περιουσίας.

«Σήμερα στέλνουμε μήνυμα τιμής και αναγνώρισης, στους πεσόντες πιλότους και τα πληρώματα των ελικοπτέρων μας, που έχοντας πλήρη επίγνωση των κινδύνων, εξετέλεσαν στο ακέραιο την αποστολή τους και δυστυχώς κάποιοι από αυτούς δεν γύρισαν πίσω στους δικούς τους ανθρώπους και τη στρατιωτική τους οικογένεια. Είναι εκείνοι που έπεσαν στο καθήκον και ανήκουν πλέον στο πάνθεον των ηρώων της Πατρίδας μας. Η θυσία τους θα φωτίζει και θα κατευθύνει τις σημερινές και μελλοντικές γενιές» τόνισε , μεταξύ άλλων, ο κ. Καμμένος, προσθέτοντας πως
σε αυτούς χρωστάμε την υποχρέωση να μην υποστείλουμε ποτέ τις σημαίες και να συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για μια Ελλάδα κυρίαρχη και υπερήφανη.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε τέλος, ιδιαίτερη αναφορά, στο γεγονός ότι σαν σήμερα, την 20η Ιουλίου 1974, έγινε η επαίσχυντη Τουρκική εισβολή στη μαρτυρική Κύπρο, επισημαίνοντας πως δυστυχώς, παρά τα ψηφίσματα του ΟΗΕ και άλλων διεθνών οργανισμών, ο «Αττίλας» ακόμη και σήμερα προκαλεί και αμφισβητεί παντοιοτρόπως τα διεθνώς αναγνωρισμένα δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

ΠΗΓΗ

Prev Καρδίτσα: Ενημερωτική συζήτηση για ανέργους
Next Καρδίτσα: Έργα καθαρισμού των πρανών των δρόμων