Π. Σκουρλέτης: Μάχη για να αλλάξει χέρια ο δήμος Βόλου

Μοιράσου το άρθρο:

Το δρόμο για  σημαντικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης στον κοινωνικό τομέα άνοιξε η πρόσφατη ψήφος εμπιστοσύνης επισήμανε σήμερα από το Βόλο ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης ενώ χαρακτήρισε τη συμφωνία των Πρεσπών ιστορική συμφωνία και τόνισε ότι είναι ξεχωριστής σημασίας η αυτοδιοικητική μάχη για το δήμο του Βόλου που θα πρέπει να αλλάξει σελίδα.

Ο κ. Σκουρλέτης σε συνέντευξη Τύπου λίγο πριν την ομιλία του στο δημαρχείο του Βόλου, αναφέρθηκε ειδικότερα στις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί αναφορικά με τη βελτίωση των συνθηκών στους χώρους εργασίας και μεταξύ αυτών και την αύξηση του κατώτατου μισθού. «Θα είναι το πρώτο μέτρο μετά το 2010 που θα αποτελέσει την απαρχή μιας νέας πολιτικής που ολοένα θα απομακρύνεται από τις πολιτικές της λιτότητας, που γνωρίσαμε τα προηγούμενα χρόνια. Οι νέοι κάτω των 25 θα δουν την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού. Επίσης σε πολλούς θα δοθεί η δυνατότητα να μπουν σε νέες ρυθμίσεις για να ανασάνουν και να εξυπηρετήσουν τις οφειλές τους». Αναφέρθηκε επίσης στις σχέσεις κράτους και εκκλησίας τονίζοντας ότι θα γίνουν συζητήσεις μεταξύ κυβέρνησης και Εκκλησίας για αποσαφήνιση ρόλων.

Ιστορική η συμφωνία των Πρεσπών

Ιστορική χαρακτήρισε τη συμφωνία των Πρεσπών που θα έλθει για ψήφιση στη βουλή την επόμενη εβδομάδα τονίζοντας ότι η πλειοψηφία των πολιτικών δυνάμεων δε στάθηκε στο περιεχόμενο της συμφωνίας, αλλά  σε συνθήματα σε στείρες αντιπαραθέσεις. Αλλά για ψηφοθηρικούς λόγους υιοθετήθηκε διχαστικός λόγος που είναι επικίνδυνος. Απόψεις που δηλητηριάζουν την πολιτική ζωή του τόπου».

Επισήμανε ότι η στάση που κράτησε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης στο θέμα είναι ανακόλουθη με τη στάση προηγουμένων ηγεσιών της Ν.Δ. ενώ κριτική άσκησε και στη στάση που κρατά το ΚΙΝΑΛ.  «Ο Πρωθυπουργός κατανοώντας ότι μπορεί να υπήρξε πολιτικό κόστος στάθηκε στο ύψος των ιστορικών περιστάσεων. Αλλά το ΚΙΝΑΛ είναι πλήρως ακατανόητο, πως τη στιγμή που προέρχεται από μια παράδοση προοδευτική υιοθετεί μια στείρα αντιπολιτευτική στάση και αρνείται να συμφωνήσει με το περιεχόμενο της συμφωνίας» επισήμανε. Επιπλέον εκτίμησε ότι ο αρχηγός του «Ποταμιού» Στ. Θεοδωράκης θα τιμήσει τα όσα υποστηρίζει ο χώρος από τον οποίο προέρχεται τόσο καιρό.

Τέλος τόνισε ότι η κυβέρνηση αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για συγκρότηση πλατιού δημοκρατικού μετώπου για «να βαδίσουμε σε μια νέα πορεία που θα σημαίνει περισσότερη κοινωνική πολιτική, μέριμνα για τους αδύναμους. Επιθυμούμε διάλογο με ευρύτερες δημοκρατικές δυνάμεις» επισήμανε και διέψευσε ότι ήδη υπάρχει συμφωνία με το ΚΙΝΑΛ.

Ξεχωριστή η μάχη για το δήμο του Βόλου – Ικανός ο Ιάσων Αποστολάκης

Ο κ. Σκουρλέτης επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ενθαρρύνει τα αυτοδιοικητικά σχήματα που αντιμάχονται τις προτάσεις του φιλελευθερισμού και τόνισε ότι η επιλογή Τσιλιμίγκα ως υποψηφίου περιφερειάρχη Θεσσαλίας βασίστηκε σε αυτοδιοικητικές συγκλήσεις. Σε ότι αφορά το δήμο Βόλου, επισήμανε ότι είναι ανάγκη να υπάρξει αλλαγή στο δήμο, καθώς «το μοντέλο Δημάρχου που υφίσταται πρέπει να ηττηθεί, γιατί δεν τιμά την αυτοδιοίκηση. Είναι μια πολιτική εκτίμηση και τοποθέτηση, αλλά οι αυτοδιοικητικές δυνάμεις θα συγκροτήσουν τον τρόπο παρουσίας τους ώστε ο δήμος να περάσει σε άλλα χέρια. Θεωρώ ότι η υποψηφιότητα που έχει ήδη ανακοινωθεί, αυτή  του Ι. Αποστολάκη, συμπυκνώνει εκείνα τα χαρακτηριστικά που μπορεί να δημιουργήσουν την απαιτούμενη συσπείρωση. Στην αυτοδιοίκηση πολιτευόμαστε με βάσει τα προβλήματα της αυτοδιοίκησης. Δεν έχουν κλείσει οι προσπάθειες για ευρύτερο αυτοδιοικητικό μέτωπο και ποτέ δεν είναι αργά».

Τόνισε δε, ότι έγινε η καλύτερη δυνατή επιλογή και θα πρέπει να στηριχτεί από όσο το δυνατόν περισσότερους, ενώ από τις 13 Περιφέρειες της Ελλάδας ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταλήξει στις 12 με ποιους θα συνεργαστεί.

Ελεγκτικοί μηχανισμοί για την καύση απορριμμάτων

Ερωτηθείς για τη θέση της κυβέρνηση στο θέμα της καύσης των απορριμμάτων επικαλέστηκε τις ευρωπαϊκές οδηγίες και τη σχετική νομοθεσία. «Εμάς μας ενδιαφέρει η ύπαρξη σαφούς νομοθετικού πλαισίου αλλά και ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί να εξασφαλίσουν ότι θα κινούνται σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. Αποκαθιστούμε τους ελεγκτικούς μηχανισμούς που είχαν ατονήσει το προηγούμενο διάστημα κι ως κόμμα είναι γνωστό ότι είμαστε περιβαλλοντικά ευαίσθητοι και δε θα βάλουμε σε κίνδυνο τη ζωή των πολιτών»

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ