Ρήγας Φεραίος: Θεατρική παράσταση με μηνύματα κατά του καπνίσματος

Μία παράσταση με μηνύματα κατά του καπνίσματος δόθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Πνευματικό Κέντρο Βελεστίνου. Πρόκειται για την πιστοποιημένη από το υπουργείο Παιδείας θεατρική παράσταση «Καρυδότσουφλο» που παρακολούθησαν τα παιδιά του 1ου και 2ου δημοτικού σχολείου Βελεστίνου καθώς και η πρώτη τάξη του Γυμνασίου Βελεστίνου. Στην ουσία μέσα από την παράσταση γίνεται  καμπάνια κατά του καπνίσματος περνώντας ευχάριστα και διαδραστικά το μήνυμα στα μικρά παιδιά.

DSC_0811

Η παράσταση αποτελούσε συνέχεια της καμπάνιας-πρόληψης του ΚΕ.Π. Υγείας σε συνεργασία με την Πνευμονολογική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας (που αφορά το πρόγραμμα σπιρομετρήσεων στους μαθητές των σχολικών μονάδων του Δήμου) και την επισκέπτρια του Κέντρου Υγείας Βελεστίνου κα Αντωνία Χασιώτη,

Ο υπεύθυνος λειτουργίας του ΚΕ.Π. Υγείας και δημοτικός σύμβουλος κ. Σκρίμπας Ιωάννης καλωσόρισε τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς και τους συνεχάρη για της δράσεις υπέρ της πρόληψης υγείας και τους διαβεβαίωσε πως και στο μέλλον θα σταθούμε δίπλα τους σε παρόμοιες πρωτοβουλίες.»Το να πείσουμε τα παιδιά μας να μην καπνίζουν αποτελεί μία ακόμη «μάχη» στην ανατροφή τους, καθώς το κάπνισμα εκτός από βλαβερό είναι και πράξη κοινωνική που δείχνει έλλειψη σεβασμού προς τους γύρω μας και ειδικά αυτή τη μάχη αξίζει, όσο λίγες να την κερδίσουμε».

DSC_0789

Αν και στους ενήλικες κίνητρο για την διακοπή του καπνίσματος είναι η προστασία της υγείας τους από θανατηφόρες παθήσεις, πρόσφατη έρευνα στην Ελλάδα έδειξε ότι οι έφηβοι καθόλου δεν ενδιαφέρονται για τον καρκίνο, τις καρδιακές προσβολές και όλα τα άλλα προβλήματα υγείας που μπορεί να προκαλέσει το τσιγάρο.
Σταθερά αυξανόμενο είναι, σύμφωνα με στοιχεία, το ποσοστό των παιδιών που ξεκινούν το κάπνισμα, παρά το γεγονός ότι στους ενήλικες τα ποσοστά καπνιστών έχουν μειωθεί. Ωστόσο, ήδη από την ηλικία των 15ετών, περισσότερο τα αγόρια και λιγότερο τα κορίτσια, όχι μόνο αγοράζουν το πρώτο τους πακέτο αλλά και εθίζονται στο τσιγάρο.
Στην θεατρική παράσταση παρευρέθη και ο υπεύθυνος σχολικών δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Νομού Μαγνησίας κος Αντωνίου Αντώνιος.

ΠΗΓΗ