Ρύπανση του ποταμού Σεσκλιώτη καταγγέλλει ο Δήμος Βόλου

Ρύπανση του ποταμού Σεσκλιώτη με λύματα από βιομηχανικές μονάδες καταγγέλλει πως γίνεται, τις τελευταίες μέρες, ο Δήμος Βόλου. Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, η ΔΕΥΑΜΒ έχει προχωρήσει σε λήψη δειγμάτων, οι αναλύσεις των οποίων δεν έχουν ωστόσο, ακόμη ολοκληρωθεί. Ταυτόχρονα, η Δημοτική Αρχή επιρρίπτει ευθύνες στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας, για την κατ’ επανάληψη εμφάνιση περιστατικών ρύπανσης στον εν λόγω ποτάμι, ενώ καταφέρεται και εναντίον επιστημονικών συλλόγων, όπως ο Ιατρικός Σύλλογος και το ΤΕΕ, με αφορμή τις πρόσφατες ανακοινώσεις που εξέδωσαν και μιλούν για ευθύνες του Δήμου και της ΔΕΥΜΒ σε ζητήματα διασφάλισης της δημόσιας υγείας, με αφορμή την επιβάρυνση του Παγασητικού με λύματα, αλλά και την ύπαρξη νιτρικών σε δείγματα νερού.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση του Δήμου Βόλου αναφέρονται τα εξής:

«Τις τελευταίες ημέρες διογκώνονται οι διαμαρτυρίες για ρύπανση του ποταμού Σεσκλιώτη, με λύματα που προφανώς διοχετεύονται από βιομηχανικές εγκαταστάσεις και μέσω Ξηριά καταλήγουν στον Παγασητικό. Η ΔΕΥΑΜΒ προχώρησε στην πραγματοποίηση δειγματοληψιών και από την ανάλυση που θα γίνει θα προκύψουν και όσοι ευθύνονται γι αυτή την ρύπανση.

Ωστόσο επειδή το φαινόμενο δεν είναι καινούργιο, αλλά παρατηρείται κατ’ επανάληψη, και επειδή σύμφωνα με το Νόμο υπεύθυνη είναι η Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, αναμένουμε τις πειστικές εξηγήσεις της για τον αν έχει ενημερωθεί για τη ρύπανση και αν έχει διαπιστώσει από πού ακριβώς προέρχεται. Σε αυτή δε την περίπτωση αν έχει προβεί ση λήψη των προβλεπόμενων μέτρων κι αν όχι γιατί. Δεν θέλουμε και δεν μπορούμε να φανταστούμε ότι η εντιμότατη κ. Κολυνδρίνη αρνείται τη διαφάνεια και τη νομιμότητα προς χάριν κάποιων συμφερόντων.

Επίσης περιμένουμε και τις σχετικές καταγγελτικές, έμπλεες ανησυχίας και τρόμου, ανακοινώσεις των προέδρων του Ιατρικού Συλλόγου και του ΤΕΕ, που τουλάχιστον αν δεν σέβονται τη κοινή γνώμη, έχουν χρέος να σεβαστούν την επιστημοσύνη των μελών τους και το κύρος των συλλόγων που εκπροσωπούν».

ΠΗΓΗ

Prev Χιονοδρομικό Πηλίου: Λειτουργεί από αύριο Παρασκευή μέχρι και Κυριακή
Next Ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας για τα προβλήματα ύδρευσης